Armoede, alles gratis voor de minima
Armoede, alles gratis voor de minima

Armoede is niet alleen in de grote steden

Armoede kent geen grenzen, en maakt vele slachtoffers om zich heen, vooral nu met de energiecrisis zijn er nog veel meer mensen die moeten rondkomen van soms een paar euro per week.

Armoede kent echt geen grenzen

Als inwoner van Rotterdam zie ik met lede ogen toe hoe sommige mensen door het leven gaan, kinderen die zonder eten naar school gaan, mensen die bij de kassa alles staan uit te tellen tot de laatste cent om de dagelijkse boodschappen te betalen.
Gelukkig zijn er in vrijwel alle wijken van deze stad instanties die een helpende hand kunnen bieden.

Maar hoe zit dat elders, bijvoorbeeld in de provincie Brabant, bijvoorbeeld in het dorp Andel (gemeente Altena) en omgeving, heerst daar geen armoede?
Hoewel Andel maar 2530 inwoners heeft, heeft men ook daar moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Echter, daar in het dorp zijn geen instanties zoals Rotterdam, of Amsterdam ze heeft op bijna elke straat hoek.
Daar moet men het hebben van lokale initiatieven, van de bewoners zelf die het één en ander organiseren voor de mensen die het stukken minder hebben.

Alles gratis voor de minima uit de regio 0183

Het is niet geheel toevallig dat als voorbeeld het dorpje Andel is gekozen.
Via het internet radiostation Allin-music zijn we benaderd om hier aandacht aan te besteden, en natuurlijk doen we dat, graag zelfs.

In het dorpje Andel zijn vijf vrouwen die zich voor 1000% inzetten voor mensen in armoede, mensen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering, of wel een baan hebben maar zo weinig verdienen dat ze aan het einde van de maand totaal niets meer over hebben.

En als je dan niets heb, en er staat een verjaardag voor de deur, of de komende feestdagen, kunnen deze mensen geen taart, een cadeau voor de kinderen halen, om zo maar even wat te noemen.
Deze vijf vrouwen zetten zich in om net dat ene kleine cadeau dat voor sinterklaas gegeven kan worden, te verzamelen en aan te bieden via een facebookgroep.

De vijf vrouwen verzetten dit nobele werk voor de mensen in en om de gemeente Altena, dus voor de mensen uit die regio die het moeilijk hebben.

Doneren mag natuurlijk altijd

Doneren kun je op verschillende manieren doen, stel je heb nog een monopolyspel in de kast liggen, en u als eigenaar van het spel verliest altijd, dan wilt u er natuurlijk graag vanaf.
Alles gratis voor de minima neemt dit spel (of wat anders) graag van u in ontvangst, en zoekt er een nieuwe eigenaar voor, bijvoorbeeld een gezin wat van een uitkering moet rondkomen.
Op die manier wint u twee maal, u bent van het spel af, en de grootste winst zit hem in het feit dat u er op dat moment een ander gezin heel erg blij mee kunt maken.

De producten die worden ingezameld worden middels een loting op facebook, open en transparant verdeeld onder de mensen die zich bij deze stichting hebben aangemeld.
Men houd netjes bij wat waar naar toe gaat, zodat iedereen evenveel kansen heeft.

Een andere manier van doneren, is op financieel gebied, want alles gratis voor de minima staat ook klaar voor mensen die hun boodschappen niet meer kunnen betalen.
En om voor die mensen toch een tas boodschappen of de cadeautjes voor sinterklaas en kerst te kunnen halen is geld nodig.
Alles gratis voor de minima 0183 vraagt dan ook op dit vlak om uw hulp dit mogelijk te maken.
Op de facebookpagina van deze groep vindt u alle informatie die u nodig heeft om een financiële donatie te kunnen doen.

Wilt u direct een donatie doen, omdat u bijvoorbeeld geen facebook heeft, dan is dat ook mogelijk via de onderstaande gegevens.

K.c. holtop
NL54 INGB 0008783659
vermelding: donatie voor A.G.V.D.M.

Armoede, alles gratis voor de minima
Armoede, alles gratis voor de minima

Armoede is geen keuze, het overkomt je

Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering, vooral met de huidige energiecrisis.
Rekeningen zijn op dit moment zo enorm hoog voor de energie, waardoor ook de dagelijkse boodschappen bijna onbetaalbaar zijn geworden.
Men heeft geen keuze, en worden letterlijk de armoede in geduwd, doordat ze bijvoorbeeld hun baan kwijt raken, of men een bewindvoerder heeft.
Nee dit is geen bewuste keuze, het overkomt je, en je kunt er totaal niets aan doen.

Daarom is het belangrijk dat er mensen zijn dit dit soort initiatieven starten, en net dat hele kleine steuntje in de rug kunnen bieden waar dat nodig is.
Alles gratis voor de minima 0183 doet dat dus voor de omgeving van het mooie plaatsje Andel.

Doneer aan deze stichting op welke manier dan ook, dan helpt u mee om armoede een heel klein beetje dragelijk te maken.

Laat je mening achter