Bezuinigingsadvies voor de nieuwe regering
Bezuinigingsadvies voor de nieuwe regering

Bezuinigingsadvies voor de nieuwe regering

Nog even en er zijn weer verkiezingen, en speciaal voor de nieuwe regering een bezuinigingsadvies, scheelt weer ellende lang vergaderen, gebruik het naar harte lust.

Nieuwe regering krijgt bezuinigingsadvies

Het is iedereen bekend, Rutte en vele van zijn kornuiten vluchten uit Den Haag, en laten een grote puinhoop achter.
Een land dat volledig in puin ligt, de schatkist is leeggeroofd, maar nog wel even de spreidingswet voor asielzoekers en de stikstof ellende er door willen drukken.

Ja, Rutte en zijn bende zijn hard op weg om ons land failliet te laten verklaren, en de schatkist nog verder te plunderen door wachtgeld op te strijken.
Gelukkig kunnen we binnenkort stemmen, en een nieuwe regering kiezen, en laten we dat natuurlijk wel op een verantwoorde manier doen.

En als de nieuwe regering is gekozen, en plaats heeft genomen, heb een bezuinigingsadvies voor ze, scheelt veel tijd, en natuurlijk ook geld, en jawel dat is de eerste bezuinigingstip.
Natuurlijk mag de nieuwe regering deze één op één overnemen, geen probleem.

Bezuinigingsadvies nummer één

Onlangs las ik een artikel dat we mogelijk 7,2 miljard euro moeten gaan bezuinigen.
Een flink bedrag, kunnen we wel zeggen, maar ik heb er een oplossing voor gevonden, en dat is heel erg simpel te noemen.

We hebben namelijk 28 miljard euro van de in totaal 35 miljard euro gegeven aan kindje Rob Jetten, laten we dat bedrag eens terug storten in de staatskas, hebben we al een heel groot probleem opgelost.
Als we Rob Jetten dan een pakket luiers geven, natuurlijk wel van katoen (uit wasbaar) kan kindje Jetten weer terug de box in, speentje in zijn bakkes, lekker rustig.
Kan die ook geen onzin meer uitkramen, en jawel op zijn salaris wordt ook weer bespaard.

Stop de sponsering

Vele mensen zullen hier met mij eens zijn, stop de sponsering van de oorlog in Oekraïne, hier is voor dit jaar alleen al 2,5 miljard voor gereserveerd.
En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die we hier opvangen die de oorlog zijn ontvlucht, ook dit zal de Nederlander miljoenen kosten.

Het is niet onze oorlog, ik denk dat vele Nederlanders het met mij eens zullen zijn dat als ons gevraagd was of we deze oorlog moesten sponseren, dat 80% NEE had gezegd, dus neem dit mee als bezuinigingsadvies,.

En wat levert het ons op?
Extra woning nood, want deze mensen moeten hier ook een huis hebben.
Door die oorlog hebben we hier in Nederland een hoge energieprijs betaald, zijn alle boodschappen door het dak gegaan en onbetaalbaar geworden.

Maar belangrijker, wat levert het ons in de toekomst op, de wederopbouw van een land dat aan puin ligt, kunnen we dan de bakstenen leveren?
Nee, stoppen die handel, en in de binnenlandse economie steken dat geld.

Wat de Nederlandse staat de asielopvang kost

Wist u dat het opvangen van de asielzoekers 20 tot 24 miljard kost, per jaar dan wel te verstaan, terwijl van ons een enorme bezuinigingsronde wordt verwacht.
Besef, als je vlucht uit een land dat in oorlog is, en je vlucht, dan ben je welkom.
Maar hoeveel uitvreters zijn er niet bij waar je niets aan heb, weg er mee.

We zien het vaak in de media, vele stelen, lopen door de tuinen heen van omwonende en bedreigen buschauffeurs, agenten en toezichthouders.
Laten we afspreken, zodra de procedure, schaf de tijdelijke verblijfsvergunning af.
Zodra er een uitspraak is, direct handelen, wordt de persoon toegelaten, prima, zo niet, op het allereerste vliegtuig terug, neem deze kleine tip ter harte, natuurlijk gericht tegen de nieuwe regering.

Zo kan de IND besparen op mankrachten, en heeft men tijd over voor echte zaken, kunnen er vele opvanglocaties worden gesloten, en o ja dan kan die spreidingswet ook de prullenbak in.
Scheelt toch weer een paar miljard op jaar basis, scheelt voor de nieuwe regering extra bezuinigingen.

Daarmee lossen ook weer een stukje woningnood op, en dat scheelt weer bijbouwen, wat dan weer ten goede komt aan de reductie van de stikstof, en dus beter is voor de natuur.

Europa, laten we er uit stappen

Vele zullen het niet weten, maar dit koste Europa ons in in 2020, maar liefst 5,846 miljard euro.
Maar er zit een heel klein addertje onder het gras, want aan we mogen zelf 20% van onze eigen douanerechten houden, 80% gaat dus naar Brussel, en dat was in 2020 een kleine 3,175 miljard extra.
Een totaal dus van 9,021 miljard, duizelingwekkend bedrag, maar stel u zelf eens de vraag, wat zie ik er voor terug?

Ja, eerlijk is eerlijk we kunnen in heel Europa met één munt betalen, zonder wisselkoers, maar zeg nou zelf, ga je dagelijks boodschappen doen in Spanje?
Niet dus, kortom de gulden had nog goed op z’n plaats geweest.

Profiteren we dan van een economische groei vanuit Europa, nee natuurlijk niet, want die 80% aan douanerechten van wat we importeren gaat naar Brussel.

Maar wat voor voordeel hebben we dan wel?

Oké laten we even gaan rekenen, we hebben 9,021 miljard aan Europa betaald, en dit krijgen we er dan voor terug.

Voor de groei en banen, wetenschappelijk onderzoek en innovatie een lullige 1,47 miljard euro.
Landbouw, dus de boeren en plattelandsontwikkeling maar 857,8 miljoen, een schijntje dus.
319,2 miljoen aan veiligheid, vandaar dat elke Nederlander het onveilig vindt.

De investeringsbank van Europa (ik vermoed een lening) stortte bijna een miljard euro in de Nederlandse schatkist, vandaar dus dat ze zorgkosten hier de spuigaten uitlopen.
Dus laten we zeggen dat we vanuit Europa 5 Miljard krijgen (ruim genomen), betalen we dus nog steeds 4 miljard aan een instituut dat bakken met geld kost en ons alleen maar opzadelt met problemen.

Onzinnige wetten vanuit Europa, kappen er mee.

Vanuit Brussel wordt er maar even het Europese recht ons door de maag geduwd, om de stroom asielzoeker in te dammen, mogen we onze eigen landsgrenzen niet sluiten, worden we verplicht uitvreters op te nemen.
Boeren dienen te worden uitgekocht vanwege een stofje wat in de lucht hangt, genaamd stikstof.

Om over onzinnige wetten maar te zwijgen, denk aan het gebruik van cookies op mijn eigen computer, een grondwet voor heel Europa, terwijl we die hier al hadden.
Nee, laten we dit monster maar zo snel mogelijk verlaten, bespaart ons extreem veel geld.
En dat was weer een bezuinigingsadvies, we zijn op dreef.

Klimaat demonstraties

Ja ja, ik weet het, demonstreren is een recht hier in Nederland, maar wat Extinction Rebelion doet kan echt niet, dagelijks de A12 blokkeren.
Een enorme politie inzet is er dagelijks voor nodig om die mensen (ik hou het netjes) te verwijderen.
Kost een paar duiten aan politie inzet, ik hoop dat de nieuwe regering dit ook beseft.

Ga er een paar keer met de lange lat over heen, veeg je het zo schoon, waterspuit er vol op, dus niet die douchebeurt die ze nu krijgen, maar echt voluit.
Tuurlijk, er zullen gewonden vallen, en dat zal de nodige zorg kosten, maar dat weegt niet op tegen de kosten die ondernemers moeten maken omdat ze vaststaan in een file die wordt veroorzaakt door die mensen.

En wat is hun eis, stop de subsidie van de fossiele industrie, een industrie waar dit land op draait, en waar deze mensen ook van profiteren.
Maar goed, terug naar hun eis, ze willen pas stoppen, als die subsidies worden stopgezet, ofwel we worden gechanteerd.
Doe eens wat nuttigs, en verklaar deze mensen tot terrorist, en maak er een verboden organisatie van.
Kunnen we deze mensen veroordelen tot geldboetes of gevangenisstraffen.

En nu hoor ik veel mensen roepen, maar ook dat kost geld, en dat klopt ook, aan rechters, cellen en nog veel meer.
Aan de andere kant, door er een verboden organisatie van te maken, creëren we werkgelegenheid wat weer goed is voor de economie, en dus voor Nederland.
Bijkomend voordeel : De hardwerkende ondernemer kan ook gewoon zijn werk blijven doen, en dus zijn geld verdienen, wat dan ook weer ten goede komt aan de staatskas, en wederom hebben we weer een bezuinigingsadvies gegeven.

Kinderen bij de demonstraties

Nu ik toch bezig ben over die demonstraties, wat ben je voor ouder om je kinderen mee te nemen naar z’n demonstratie.
Dat jij een doel nastreeft, prima, maar om je kinderen in te zetten als schild, sorry dan ben je echt ziek en dien je uit de ouderlijke macht te worden gezet, mooie klus voor de nieuwe regering om de wet daar op aan te passen.
En wat mij betreft zelfs een omgangsverbod met je kinderen, en ja zelfs het krijgen van kinderen zou voor zulke mensen (ik blijf netjes) verboden moeten worden.

Ja, ik steun de Nederlandse politie hier in dat men een melding heeft gedaan bij veilig thuis, want het lijkt mij dat dit een vorm is van psychische mishandeling.

Bezuinigingsadvies voor de nieuwe regering
Bezuinigingsadvies voor de nieuwe regering

Disclaimer

Dit bericht heb ik geschreven hoe ik tegen de huidige situatie in Nederland aankijk.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden verleend, wel mag een nieuwe regering dit artikel gebruiken voor de komende jaren, onder voorwaarden dat het één op één wordt overgenomen en uitgevoerd.

Laat je mening achter