Huurcontract tekenen voor de nieuwe woning
Huurcontract tekenen voor de nieuwe woning

Bijna huurcontract tekenen, verhuizing aanstaande

Nog twee nachtjes slapen, en dan ga ik het huurcontract tekenen voor mijn nieuwe woning en zal ik na niet al te lange tijd na een kleine 22 jaar de huidige woning verlaten.

Huurcontract tekenen en direct beginnen

Dinsdag 6 December 2022 wordt ik verwacht bij de verhuurder om het huurcontract te komen tekenen.
Best wel een spannend moment, want daarmee wordt de stap gezet om na een kleine 22 jaar de wijk Tuinenhoven te verlaten.
Een wijk waar we met het hele gezin met enorm veel plezier hebben gewoond, en waar we het nodige hebben mee gemaakt.

Echter wordt het tijd om een volgende stap te zetten, en een kleinere woning te gaan bewonen, overigens ook wel in IJsselmonde, maar dan totaal aan de andere kant.
En dat betekend dat ik de wijk zal gaan verlaten, en deze zal gaan verruilen voor een woning in Kreekhuizen, een appartement in de omgeving van het Maasstadziekenhuis en station Lombardijen.

Door een dinsdag het huurcontract te tekenen, ontvang ik direct de sleutels, waarna ik mijn nieuwe woning kan gaan betreden.
En daarmee start ik dan ook direct met het opknappen van de woning, zoals de muren en de vloeren, te beginnen met eerst alles op te meten.

Huurcontract tekenen voor de nieuwe woning
Huurcontract tekenen voor de nieuwe woning

Na huurcontract ook andere contracten wijzigen

Na het tekenen van het huurcontract, zullen er nog wat andere contracten gewijzigd moeten worden, denk aan de elektriciteit (de woning is van het gas af), het wijzigen van het internet, en ook het water zal moeten worden aangepast.
Dus administratief zal er ook nog het één en ander moeten gebeuren, maar dat is in de avond uurtjes te doen.

Ondertussen ben ik in het oude huis bezig met alles nog eens uit te zoeken, na het overlijden van Mirande is er al veel weg gegooid, nu ik kleiner gaat wonen moet er nog meer weg.
Want de beschikbare ruimte is vele malen kleiner, dus zullen er grote keuzes gemaakt moeten worden.

Gelukkig heb ik een grote verzameling dozen op de kop weten te tikken, en is het inpakken al in volle gang.
Natuurlijk brengt dit een tijdelijk ongemak met zich mee, want je zult altijd zien, heb je iets nodig, dan staat dit ingepakt in een doos, maar welke?

Aankleding en inrichting van de woning

Nu ben ik eerder wezen kijken in de woning, dus heb ik een indruk van hoe ik het één en ander kan gaan neerzetten in de woning.
Gelukkig is er ook een plattegrond beschikbaar gesteld, waardoor men van te voren kan bepalen of er ruimte is voor bepaalde kasten.

En dat heeft toch wel een heel erg groot voordeel, want hiermee kun je eigenlijk al een kleine denkbeeldige indeling maken.
Want laat ik niet vergeten dat ik best wel een vrij grote bank heb, en best wel wat kasten, en ja die moeten natuurlijk wel mee.

Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen, en eerst maar eens beginnen alles op te meten, en de muren aan te pakken.
Want met hele kale muren kunnen we weinig doen, en oogt ook niet echt bijzonder mooi, dus heeft dat voorrang op alles, waarna de vloer zal worden aangekleed.
Kortom, de komende tijd wordt het druk, zwaar, maar het heeft een mooi en goed doel.

De kerstviering laat ik dit jaar waarschijnlijk voorbij gaan

Nu de feestdagen in de laatste maanden van het jaar voor de deur staan, zullen deze dagen aan mij voorbij gaan.
Nu deed ik al niets aan Sinterklaas, maar de kerst zal dit jaar ook niet veel gaan worden, om over de jaarwisseling nog maar te zwijgen.

Nee, deze dagen zullen vrijwel stilletjes voorbij gaan aan mij, en voor het eerst van me leven zal ik dan ook geen kerstboom hebben in een woonkamer, zowel op het oude als op het nieuwe adres.
Een kerstdiner zal er mogelijk best nog wel inzitten bij mijn oudste dochter, of Mirande haar moeder, maar daar heb ik het dan ook wel mee gehad.

Maar goed, ik loop te ver op de zaken vooruit, en laten we het gehele proces maar eerst beginnen met het tekenen van het huurcontract, dan komen de vervolgstappen vanzelf wel.
Wordt vervolgd!

Laat je mening achter