Bouwvak 2019
Bouwvak 2019

Bouwvak nadert, bewoners hebben zorgen

Nog even en de bouwvak gaat weer beginnen, en dat betekend dat de aannemer begonnen is met een race tegen de klok.

Bouwvak zorgt voor onzekerheid

Nu de bouwvak vakantie aanstaande is, brengt dit bij veel bewoners zorgen met zich mee, want hoe laat de aannemer gedurende de vakantie periode de bouwplaats achter, vele dit zich af en maken zich grote zorgen.
De aannemer heeft aangegeven dat alle steigers verwijderd zullen worden, en daarmee de overlast tijdens de vakantie periode tot het minimum te beperken.
En daarmee hoopt de aannemer tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners en de woningbouwvereniging.

Toch zijn de bewoners van de Vruchtentuin en Pruimentuin bang dat de aannemer het niet zal gaan halen, en bepaalde delen van de steigers zullen blijven staan.
Met name de bewoners aan de Pruimentuin hebben de angst dat ze met een gestripte gevel blijven zitten, wat met slecht weer een groot risico op schade zal toenemen.
Wordt de steiger worden weggehaald dan zijn de woningen met een gestripte gevel dan ook een extra makkelijke prooi voor inbrekers.

De bewoners zijn van mening dat als de gevels gestript zijn, de woningen dan drie weken lang zeer inbraak gevoelig zullen zijn, om over weersinvloeden nog maar te zwijgen .
Een eventuele grote regenbui zou wel eens voor extra schade kunnen zorgen, en daar zit dan ook niemand op te wachten.

Ook de gegraven geulen rond de gevels baart de bewoners zorgen, de planken die er liggen zijn instabiel, en kantelen redelijk snel.
Mensen die moeilijk ter been zijn zullen drie weken extra over een loopplank moeten verplaatsen, met mogelijk alle problemen van dien.

Abrikozentuin nadert de volledige oplevering

De bewoners van de Abrikozentuin kunnen opgelucht ademhalen, deze straat is bijna volledig uit de steigers.
Hoewel er nog een aantal woningen in de steigers staan, wordt er hard gewerkt om deze te verwijderen.
De enige werkzaamheden die dan nog moeten plaats vinden zijn in de woning zelf, het aftimmeren van de kozijnen.

Deze mensen kunnen weer langzaam gaan beginnen met het herinrichten van hun woning, maar ook van hun geliefde tuin.
Vele denken dit jaar dat alle planten door de werkzaamheden slechter tot niet zullen gaan groeien, en dat zal veel bewoners toch wel aardig op kosten jagen.
Andere bewoners zien er ook wel een voordeel in, die grijpen deze renovatie aan om de tuin te herinrichten, zodat deze in het volgende jaar er weer prachtig mooi bij zal staan.

Abrikozentuin op punt van opleveren
Abrikozentuin op punt van opleveren

Drie weken rust in aantocht

Met nog enkele weken te gaan, kijken de bewoners vooral uit naar de drie weken rust die dit met zich mee zal brengen.
Geen bulderende kraan die de gehele dag staat te draaien, geen gezaag of getimmer of andere bouwactiviteiten.
Ook het zware vrachtverkeer zal voor drie weken even over zijn, kortom de rust zal tijdelijk even terug keren.

In deze tijd zullen de rustige geluiden de wijk weer overnemen, en zal het geluid van voornamelijk vogels en spelende kinderen weer de overhand gaan krijgen.
Iets waar de bewoners met smart naar uitkijken op dit moment, en geef ze eens ongelijk, vooral met het mooie warme weer.

Zwaar bouwverkeer
Zwaar bouwverkeer

De bewoners van de woningen die op dit moment in de steigers staan, hopen in de drie weken toch wat te kunnen genieten van hun tuin, al zijn sommige tuinen werkelijk een puinhoop door de bergen grond die rond de gevels zijn uitgegraven, is het voor een groot aantal mensen onmogelijk om in de tuin te vertoeven.
Gelukkig ziet de aannemer dit ook, en doet er alles aan om alles af te ronden, zodat ze na de bouwvak weer met een frisse start kunnen starten.

Bouwvak 2019, de machines zullen zwijgen
Bouwvak 2019, de machines zullen zwijgen

Laat je mening achter