Contract getekend
Contract getekend

Contract getekend, sleutels ontvangen en opknappen begonnen

Dinsdag 6 December werd ik verwacht om, en om die tijd was ik er dan ook, en heb ik het contract getekend en de sleutels ontvangen waarna ik kon beginnen met …

Contract getekend, drukke tijd voor de boeg

Wat een mooi einde van 2022 zal dit gaan worden, want op de val reep heb ik zo in de laatste maand van het jaar het contract getekend voor een andere woning.
En met deze handeling heb ik ook de sleutels in ontvangst genomen, en dat geeft in plaats van kerststress dit jaar eens verhuisstress.

Contract getekend
Contract getekend

Het opknappen kan gaan beginnen

Nu het contract getekend is, en ik de sleutels in handen heb, kan ik gaan starten met het opknappen van de woning.
En echt veel hoeft er eigenlijk niet te gebeuren, de muren moeten worden aangekleed, en natuurlijk de vloeren, en dat scheelt best wel wat tijd, maar zeker ook geld.

En dat betekend dus dat we zijn begonnen met het inkopen van materiaal, en gelukkig was na dat het contract getekend was gaf de persoon aan dat de de muren een voorstrijkmiddel nodig hadden.
Dus dat was dan ook het eerste wat aangekocht werd, en op de muren werd gesmeerd.
Natuurlijk heeft dat een tijd nodig om goed zijn werk te doen, dus kon ik in de oude woning even mijn gang gaan met het uitzoeken en inpakken van spullen.
Tussendoor ook nog even gewerkt, want ja deze opknapbeurt kost hoe dan ook geld, en dat moet ook ergens vandaan komen.

Gelukkig, op vrijdag kon er weer worden verder gegaan in de nieuwe woning, en het was afwachten of de primer goed had gepakt.
Gewapend met een verfroller en een emmer muurverf stevig er tegen aan, echter bleek na een avond dat sommige delen toch nog een extra laag nodig hadden, dus op zaterdag nog een laag er overheen.
Gelukkig had ik beide dagen hulp, van een zeer goede vriend van me, en mijn oudste dochter.

Muren zijn aangepakt
Muren zijn aangepakt

Deadline gesteld op 20 December

Ja, het is hard aanpoten, want op wil ik er wonen, en op de vraag of dat haalbaar is ga ik heel duidelijk over zijn, ja!
Gezien het feit dat er niet zo heel extreem veel hoeft te gebeuren, bespoedigd alleen maar een verhuizing waardoor we deze snel in gang kunnen gaan zetten.
En dat geeft mij ruimte om de oude woning aan de vruchtentuin netjes op te leveren, want tussendoor hebben we ook nog eens de kerstdagen, en de jaarwisseling.

En laten we eerlijk wezen, nu ik het contract heb getekend is het zaak dat ik de vruchtentuin zo snel mogelijk achter me kan afsluiten en de sleutels kan inleveren.
Het feit dat de kinderen allemaal volwassen zijn, en ik merendeels daar alleen zit, is het veel te groot en kijk ik enorm op tegen het onderhoud van die tuin.
Dus hoe eerder ik daar vanaf ben, hoe beter dit zal zijn.

Maar eerst..

Laten we niet op de zaken vooruit lopen, eerst zorgen dat de woning klaar komt, en dat betekend lange dagen, en tussendoor ook nog eens beperkt werken om de geldstroom op gang te houden.
Overdag in het nieuwe huis werken, en met de korte dagen die we in de winter hebben, is dat stevig aanpakken.
Vooral met het sauzen van de muren is het belangrijk om daglicht te hebben, want op die manier kun je goed zien of er delen zijn overgeslagen, minder goed zijn geraakt, en of er een ander probleem opduikt.

Later deze week gaat in de woonkamer de vloer er in, deze ligt al klaar en kan er feitelijk zo in gelegd worden, maar vanwege de vele hoeken, en het grote oppervlak zal dit door een externe partij moeten gebeuren, en het is even afwachten wanner deze zou kunnen, maandag avond weet ik daar meer over.

Einde van een tijdperk

Door te gaan verhuizen wordt er een tijdperk afgesloten, de kinderen zijn er opgegroeid, gingen er naar school, hebben er vrienden gemaakt.
Ook hebben we daar financiële ellende mee gemaakt, hebben we jaren onder het juk van een bewindvoerder geleefd, en elke cent moeten omdraaien.

Ook Mirande heeft er de laatste weken van haar leven doorgebracht, tijdens één van de zware gesprekken dat we samen hadden was dat ze aangaf het een mancave zou gaan worden al ze er niet meer zou zijn.
Toen gaf ik al aan dat dit niet het geval zou zijn, en dat ik zo snel als ik kon zou gaan verhuizen.

Een maand na haar overlijden ben ik een zoektocht gestart naar een nieuwe woning, al dan niet met woningruil.
Echter was dit nog niet zo heel gemakkelijk, maar toch een aantal keer op het punt gestaan om te ruilen.
Achteraf gezien ben ik blij dat dit niet is door gegaan.
Want nu het contract getekend is, heb ik toch een andere woning, wat eigenlijk toch meer naar mijn smaak zal zijn.

Op naar …

Het contract is getekend, de sleutels hebben we in de hand, werk ik hard aan een verhuizing en daarmee hoop ik voor de kerst nog snel te kunnen verhuizen.
Ik gaat het jaar dus afsluiten in een nieuwe woning, wat voor mij dus een nieuw begin zal zijn.
Een volgende stap in mijn leven, en op de valreep start ik 2023 dus geheel nieuw, en fris in mijn nieuwe paleisje

Iedereen een fijne kerstdagen, en een voorspoedig 2023, want dat is het voor mij zeer zeker wel.

Laat je mening achter