Bankpas kwijt
Bankpas kwijt

En we hadden er weer een bankpas

Mensen letten niet zo heel erg goed op hun spullen, en dan met name de bankpas.
Vaak zit deze achter de telefoon, of op een onhandige plek in de broek waar door deze er snel kan uitvallen.

Eergisteren is mijn jongste dochter haar huissleutel verloren, beetje dom natuurlijk van haar, maar had haar terug gestuurd naar de plaatsen waar ze hem mogelijk had verloren.
Helaas kwam ze thuis zonder sleutels, maar wel met een betaalpas van de ING, oke deuren krijg je daar niet mee open.
Deze had ze gevonden, tijdens het zoeken, en hoewel ik zeer benieuwd was waar ze die had gevonden, ben ik een dag later met haar mee gegaan, om te kijken waar deze lag.
Natuurlijk hebben we onderweg lopen zoeken naar de sleutels van haar, maar deze bleken spoorloos te zijn.

Bankpas toch wel op een vreemde plek gevonden

Na een hele korte wandeling, kwamen we aan bij de dijk, langs de A16 met daarover de brug naar de Beverwaard.
Onder het trappetje wat naast de brug is, hadden ze de bankpas gevonden, rare plek eigenlijk om een bankpas te verliezen, maar goed je weet maar nooit wat ze er onder doen.
Als we tenminste van een verlies kunnen spreken, het zou ook zo maar door een misdrijf daar terecht zijn gekomen, echter heeft de politie naar zulke zaakjes geen tijd, dus laten die dit liever links liggen.

Nu heb ik eerder met het bijltje gehakt van het inleveren van een bankpas, dus was ik dit keer slim, en ben vandaag dusmaar direct naar de ING gegaan, om hem daar in te leveren.
Dus mocht je een bankpas kwijt zijn, je kunt hem vinden op het kantoor van de ING hier op IJsselmonde, en wel op het winkelcentrum Keizerswaard.

Overigens is de sleutel van onze dochter ook weer terecht, geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen, en dat is dan ook wel weer een pak van me hart, het idee dat je huissleutel open en bloot op straat ligt.
Ze hadden haar maar hoeven volgen om te kunnen zien waar ze aanbelde en binnen stapte, om op een later tijdstip terug te komen voor misschien wel dingen waar je nu niet aan wilt denken.
Ze heeft beloofd beter op haar spullen te letten, en ja daar vertrouw ik haar mee.

Bankpas kwijt
Bankpas kwijt

Tegenwoordig vindt je meer bankpassen dan ..

Vroeger als je op straat liep en je keek naar beneden, dan vroeg iedereen aan je of je geld aan het zoeken was.
En hoe raar dat ook klink, maar je kwam het best wel vaak tegen, soms een dubbeltje, een kwartje en als je veel geluk had zelf een joetje of meer.

En dat is niet meer van deze tijd, want het het veranderen van alle huidige betaalsystemen is het contact geld eigenlijk verbannen vanuit de broekzak.
Daarin tegen is het aantal bankpassen wat je kunt vinden wel sterk toegenomen.

Nu ook het gebruik van de bankpas veel minder wordt door het betalen via de telefoon, letten mensen er vele malen minder op.
Als je goed om je heen kijkt zie je ze op de gekste plekken liggen, op het toilet bijvoorbeeld, of achter de autoruit.
En dat geeft aan dat men slordiger is geworden met hun bankpas, in de wetenschap dat er per telefoon ook betaald kan worden.

Ook al gebruik je de bankpas niet dagelijks maar dan is het raadzaam deze gewoon thuis goed op te bergen, bijvoorbeeld in een kluis, of een geldkistje.
Op die manier weet je hem altijd te vinden mocht je hem nodig hebben, en is de kans dat je hem kwijt raakt of verliest vele malen kleiner.

Laat je mening achter