Energiecrisis

Energiecrisis en geld lenen kost geld

Breadcrumb Navigation

De wereld zit in een energiecrisis, ook in Nederland, iedereen probeert oplossingen te verzinnen om het leed te verzachten, zowel de klanten als ….

Energiecrisis en alles wat nog meer duurder is geworden

Maandbedragen van honderden euro’s die klanten van verschillende energiebedrijven worden opgelegd omdat de gasprijs zo extreem hoog is.
Heel veel mensen kunnen hun energierekening niet meer betalen, waardoor er schulden ontstaan.

Neem de prijzen in de winkels er nog eens bij die gestegen zijn, en we zijn rond, voor veel mensen is het niet meer op te brengen.
Laat staan als je nog een auto voor je deur heb staan waarmee je naar je werk zou moeten om de rekeningen te kunnen betalen, ook die rijd niet op water.
Ja, de energiecrisis slaat er hard op in bij heel erg veel mensen, en dat is niet zonder gevolgen.

En met welk plan komt het kabinet aanzetten?

Om het leed van de energiecrisis te verzachten heeft het huidige incompetente kabinet het plan opgevat om kredieten te verstrekken via de energiebedrijven om zo de lasten van de klanten te kunnen verlichten.
Op deze manier wil men het leed verzachten voor de klanten waardoor als men niet kan betalen toch betaald kan gaan worden.

Maar hebben die incompetente kabinetsleden dan niets geleerd van de spotjes op de televisie, “Geld lenen kost geld!
Juist, want iets dat je op krediet koopt, dien je terug te betalen, en op een krediet wordt wel rente gerekend.
Men gaat dan dus meer betalen, vooral nu de rentes licht stijgen, kortom de schuldhulpverleners en bewindvoerders zitten al klaar om deze grote groep mensen te mogen ontvangen, want voor hun komt er al weer voor jaren werk aan.
O ja, nog een groep voor wie een gouden tijd zal aanbreken, incassobureaus en deurwaarders, ook die zitten al klaar met hun zak japanner om hun winsten te berekenen.
Kortom dit kabinet houd de schulden industrie ook nog eens in stand.

De energiebedrijven zouden deze kredieten dus via betalingsregelingen weer innen bij hun klanten, feitelijk worden ze dus aangemerkt als kredietverstrekker.
De kans bestaat wel dat een deel van de schulden wordt kwijtgescholden, maar 100% zekerheid heb je dus niet.

Totaal de omgekeerde wereld

De energiecrisis laat duidelijk zien met wat voor kabinet we te maken hebben, en totaal niet beseffen wat er zich letterlijk achter de voordeur afspeelt bij de mensen.
Laat staan het besef dat ze mensen voor jaren in de schulden trappen en nog veel langer aan de geel honger zullen zitten.

Maar goed, we leven in de totaal omgekeerde wereld, mensen die door de energiecrisis hun rekening niet meer kunnen betalen, en energiebedrijven die mega winsten kunnen bijboeken.
Laten we Eneco nemen als voorbeeld, die hebben een winst behaald van € 209 miljoen in 2021, en dat is maar één energiebedrijf.
Want ja laten we eerlijk wezen alle aandeelhouders moeten natuurlijk tevreden worden gehouden, en het salaris van de topmannen en vrouwen moeten natuurlijk ook stijgen.
En laten we de mogelijke bonussen die deze lui krijgen ook niet vergeten.

Nee totaal de omgekeerde wereld van geldbeluste energiebedrijven en een incompetente regering.

Winsten extra belasten?

Die zelfde regering wil de winsten extra gaan belasten vanwege de hoge gasprijzen die op dit moment worden berekend.
Op zich een goed voornemen, dat geld moet weer terug gaan naar de klanten van diezelfde energiebedrijven, die vervolgens het krediet moet gaan betalen al dan niet met rente.
Maar over een percentage dat er aan belasting moet worden betaald gaan stemmen op van rond de 30%.

Ik stel echter voor dat dit voor 50% belast moet gaan worden, de aandeelhouders en de topmannen en vrouwen zien maar eerst een paar keer af van bonussen.
Dat noemen we in de volksmond solidair zijn met de medemens die op dit moment tot op het bot wordt uitgekleed.

Grote gevolgen van het winstbejag van de energiereuzen

Laten we eerlijk zijn, deze energiecrisis kent bijna alleen maar verliezers, want niet alleen mensen thuis kunnen hun rekening niet meer betalen, ook bedrijven gaan er aan onder door.
Bakkerijen die kopje onder gaan, de kassen in het westland lopen langzaam aan leeg, en staalbedrijven ook hun deuren sluiten.

Nee, deze incompetente regering steekt de klanten niet alleen diep in de schulden, maar zorgt er ook nog eens voor dat vele mensen hun werk kwijt raken omdat ook de ondernemers de energierekening niet meer kunnen betalen.
En omdat ondernemers hun deuren moeten sluiten, zullen dus personeel ontslagen moeten gaan worden.
Kortom, we kunnen dus vaststellen dat het kabinet Rutte actief mee werkt de werkeloosheid op te laten lopen ten gunste van de energiebedrijven.
Nee, blijft u maar lekker door modderen, hulp is onderweg en we helpen u graag verder de grond in, en wel voor jaren.

Alles wordt duurder, met één schuldige, de energiebedrijven

Sportclubs kunnen de rekening niet meer voldoen, mensen moeten thuis maar gaan douchen.
Voedselprijzen die op ongekende hoogte staan, maar begrijp één ding wel volgend jaar zal de zorgverzekering ook gaan stijgen?

Want er valt (nog) niet veel over te lezen, maar laten we de ziekenhuizen niet gaan vergeten, ook die lopen tegen de hoge energiekosten aan.
Nu hebben we het in Nederland zo geregeld dat we met z’n alle een zorgpremie betalen, daar worden de de huisartsen en ziekenhuizen uit betaald (tenminste voor een groot deel).
Drie maal raden bij wie deze rekening zal komen te liggen, juist bij U, want deze zullen volgend jaar met € 10 stijgen is de verwachting!
Want ook deze bedrijven willen de winstcijfers op pijl houden, kortom ook hier bestaat de kans dat met een nog hogere premie de schulden verder voor u zullen oplopen.

De oorzaak en de oplossing liggen in Den Haag

Ja u leest het goed, ik leg de oorzaak maar ook de oplossing in Den Haag voor deze energiecrisis.
Daarvoor moeten we jaren terug in de tijd, het GEB (gemeentelijk energie bedrijf) moest worden geprivatiseerd.
De markt zou zijn werk doen, en de klanten zouden er alleen maar beter van worden, dat werd marktwerking genoemd.

Ja we zien het resultaat van deze marktwerking, en nee we worden er niet beter van, integendeel op verschillende fronten worden de burgers financieel uitgekleed door die zelfde marktwerking.
We kunnen dus vaststellen (maar dat wisten we al) dat dit een grote faal was van de regering Den uil, Van Agt en Balkenende, en natuurlijk Rutte.

Nee het wordt tijd dat dit huidige kabinet zijn verantwoordelijkheid neemt, en met echte oplossingen komt.
En ja ik heb wel een idee wat de oplossing zou kunnen zijn, de energiebedrijven mogen alleen maar de werkelijke kosten in rekening brengen aan de hand van de marktwaarde.
Dan maar is geen winst, en zie maar eens af van bonussen en andere gratificaties, maar neem je verantwoordelijkheid.

Energiecrisis
Energiecrisis

Laat je mening achter

%d bloggers liken dit: