ITunes Mail
ITunes mail

Factuur van de Apple iTunes

Vandaag in de mailbox, een factuur van de Apple iTunes store, of ik even wil betalen voor een spel.
We hebben het dan over het spel, Asphalt 8: Airborne, Pro Car Pack van de firma Gameloft.
Met dit spel kun je dus lekker racen op je telefoon of tablet, maar ja om het spel te bemachtigen moet je maar wel even 19.65  pond aftikken, maar dan ben je dus eigenaar van dit fantastische race spel, toch?

Nee, helaas, ieder weldenkend mens die mij ook maar een heel klein kent, weet dat ik totaal geen games op een computer, telefoon of tablet doet, dus zou ik nooit en te nimmer een game bestellen.
En mocht ik ook een game bestellen, dan zal dat zeker niet zijn bij Apple, maar goed terug naar de mail.

Maar goed, terug naar de email, , buiten dat ik niets besteld heb, vallen er een aantal kleine dingen op, vooral de zin “If you did not initiate this download, we recommend that you go to iTunes Payment Cancellation Form to change your password, then See Apple ID:”, kortom koop je niets en annuleer je de bestelling, of je dan maar je wachtwoord even wilt wijzigen, dat kun je natuurlijk doen bij de bijgeleverde link, maar als we op de link gaan staan, verwijst deze helemaal niet naar Apple zoals we zien op de eerste bijlage (Klik voor groter)

ITunes Mail
ITunes mail

Trap er niet in, want dit is weer eens z’n phishing mail, ofwel een mail waar kwaadwillenden achter uw gegevens probeert te komen en op die manier uw creditcard of bankrekening te kunnen plunderen.
De beste tip is natuurlijk om zulke mails direct weg te gooien, daarmee richt je geen schade aan en bespaart je jezelf een hoop ellende.
Mocht je onverhoopt toch op een link hebben geklikt, en gegevens ingevuld te hebben, breng dan altijd je bank of creditcard maatschappij op de hoogte, maak hiervan dan ook melding bij de politie.
Scan direct je computer op malware, of andere vreemde programma’s, om nog meer schade te kunnen voorkomen.

 

Laat je mening achter