geld besparen
geld besparen

Geld besparen in het dagelijks leven, deel 1

Geld besparen, wie wil dat nou niet, iedereen denk ik wel, in dit artikel geef ik een groot aantal tips die u dagelijks kunt toepassen, en zo meer geld over houd voor leukere dingen.

Geld besparen, in ons huis ook in dat van u

Nu we geld willen gaan over houden in ons dagelijks leven, beginnen we maar in huis, de ruimte waar we veel tijd door brengen en verschillende dingen doen.
En op de meest simpele, en makkelijke manieren kunnen we geld besparen, al is het maar een paar euro per jaar, we hoeven het niet uit te geven.

Kinderen zijn in deze best wel een grote kostenpost, zijn ze klaar met spelen in de slaapkamer, snel naar beneden.
Vaak vergeten ze dan de lampen uit te doen, kortom leer ze vroeg dat ze deze uit doen voordat ze de slaapkamer verlaten.
Dezelfde kinderen in de pubertijd, maken vrienden en vriendinnen, en willen schoon zijn, op zich niet verkeerd, maar vijf minuten korter douchen kan al aardig wat water schelen.
Maar hiermee bespaar je ook op gas om het zelfde water te verwarmen, kortom u kunt besparen op twee posten door ze vijf minuten korter te laten douchen.

Als volwassenen maar ook kinderen kunnen hier wat van, we zijn klaar met het kijken naar de televisie, en zetten hem op standby.
Door deze apparaten volledig uit te zetten besparen we weer wat geld, want vergeet niet deze apparaten kosten ons gemiddeld 35% van onze stroom rekening, toch weer mooi meegenomen zou ik zeggen.

Geld besparen door een raam open te zetten, ja echt het werkt, want door regelmatig goed te ventileren in huis verminder je het vocht op een gratis natuurlijke manier.
Wil je dat met de verwarming doen, dan zult u langer moeten stoken, en zeg nou zelf droge lucht verwarmd sneller dan vochtige.

Wie heeft hem niet staan in huis, een was droger, binnen een korte tijd ligt de was kurk droog in de kast, gevouwen en al.
Maar die droger die kost nogal wat, en dan heb ik het niet alleen over de aankoop, maar juist over het gebruik er van, terwijl het toch een heel stuk goedkoper kan.
Laten we eens twee dingen erbij nemen, een wasrek en wasknijpers, hopla een enorme besparing, en het drogen is in feite nog gratis ook, nadeel is dat het wel wat langer duurt.

Boodschappen doen, ook dan geld besparen, het kan

Ook bij het doen van de boodschappen kunnen we aardig wat besparen, en dus meer overhouden.
Voordeel hiervan is dat we het resultaat direct in onze portemonnee ziet, een grote stimulans dus, zou ik zeggen.
Gaan we boodschappen doen, doe dit dan maar één keer in de week in de supermarkt, gaat u meerdere dagen dan zult u zien dat u vaker spullen in de kar leg die eigenlijk niet nodig zijn, en daar willen we juist op besparen.

Maar voordat u boodschappen gaat doen, gaat u eerst naar de pinautomaat, en pin bijvoorbeeld 100 euro, daar moet u het de hele week van doen.
U wordt heel creatief met boodschappen doen, en gaat constant op de prijzen letten, ik zeg goed bezig.

Voordat u boodschappen gaat doen, neem eerst even een kijkje in de voorraad kast, zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld een extra pak rijst haalt, hiermee gaan we niet alleen voedselverspilling tegen, maar ook geld dat wordt weggegooid, en dat willen we juist voorkomen.

Hoe gezellig het ook is om met de kinderen boodschappen te doen, het is niet aan te raden, kinderen zien de mooie verpakking van de zakken chips en snoepjes, om over de aparte drankjes nog maar te zwijgen.
Ik hoef u natuurlijk niet te vertellen dat kinderen heel lang kunnen blijven zeuren om toch die ene zak snoepjes te krijgen, niet doen dus.
Overigens als u alleen bent kunt u lekker ontspannen boodschappen doen, en heeft u tijd om uw boodschappenlijstje af te werken, verrek nog een goede tip, doe boodschappen met een vooraf opgestelde boodschappenlijstje.

De zogenaamde A-Merken zijn over het algemeen vrij duur, heeft u er wel eens over nagedacht om naar bijvoorbeeld het huismerk van de betreffende supermarkt te kijken en te proberen.
Deze producten staan over het algemeen wat lager in de schappen, maar zijn net zo goed als de A-merken, en je bespaart je er veel geld mee op termijn, gewoon proberen dus.

Kunnen we nog meer geld besparen?

Geld besparen kunnen we op vele manieren, denk aan een goedkopere verzekering, of wat denkt u van uw televisie aansluiting, misschien kunt u een goedkopere aanbieder vinden.
Ontvang je nog een krant in de brievenbus, een betaalde krant bedoelen we daar mee, wel stoppen met die krant, daar mee besparen we het milieu en geld.
Ene, bang om het laatste nieuws te missen, hey kom op we hebben internet.

Wij Nederlanders zijn verwend, gaan we boodschappen doen, of gaan we naar de sportschool, dan pakken we de auto.
Maar waarom, we gaan naar de sportschool om fit te worden, wel goed nieuws als u gaat boodschappen doen, doe dit lekker lopende, en gaat u naar uw werk, dan kan wellicht de fiets uitkomst bieden, besparen we maar liefst op twee punten, de sportschool, want die zeggen we op, de auto die staat stil en van het fietsen en lopen worden we ook fit.

U ziet, we kunnen op verschillende manieren geld besparen, en misschien zult u niet altijd direct resultaat zien, maar kijkt u eens op jaarbasis wat het u oplevert, kunnen we toch mooi wat leuke dingen van doen.

geld besparen
geld besparen

Laat je mening achter