Mirande
Mirande

Glioblastoom is wat Mirande heeft

Glioblastoom de definitieve uitslag van de neuroloog gehad voor Mirande, gloiblastoom, een type hersentumor van het ergste soort, maar ook een erg agressieve vorm .

Glioblastoom tumor

De definitieve uitslag glioblastoom, een tumor die erg agressief is maar ook nog eens kwaadaardig, en zich kan ontwikkelen in enkele weken tot maanden.
Bij Mirande zal dit gezien het verloop van de ziekte slechts enkele weken zijn geweest.

De arts was helder en duidelijk, genezing niet mogelijk, maar met bestraling en chemo zal worden geprobeerd het te vertragen en zo tijd te winnen.
In feite hoor je dus gewoon letterlijk zeggen, hier is uw doodvonnis mee getekend, maar de datum van executie staat nog niet vast.

En hoewel ik hier al een aantal weken mee in mijn achterhoofd rondloopt, en het eigenlijk allang wist, is dit helaas alleen maar waarheid geworden.
Hoefde dit alleen nog maar worden bevestigd, en dat gebeurde helaas vandaag.

Mirande

Met beide benen op de grond

Bij het horen van de diagnose liep er een koude rilling door mijn hele lichaam.
Je wordt met een klap even met beide benen op de grond gezet, en flink wakker geschud.
Totaal van de kaart luister je aan dat er een afspraak komt met de oncoloog en een neuroloog.

Alles gaat in feite langs je heen, je stelt vragen van, hoe lang heeft ze nog, welke behandeling, wat kan ze verwachten, welke bijwerkingen, enzovoort.
Een standaard antwoord volgt, dat weten we niet, net zo min of de artsen al op voorhand kunnen zeggen of de behandeling wel zal gaan aanslaan
Is Mirande sterk genoeg om deze behandeling te ondergaan?

En wat als ze helemaal niets wil, mogelijk maximaal een half jaar voordat het kaarsje uitgaat, en mijn god laat die dag nog heel lang verwijderd blijven.
In feite met het lang verwachte antwoord op de vraag welk type, hebben we nu alleen maar nog meer vragen gekregen en is de onzekerheid alleen maar toegenomen.

Kwaliteit van leven is wel gelukt

Zoals vele van jullie wel weten is Mirande onlangs geopereerd, dit om de kwaliteit van leven te verbeteren.
En na de operatie is er zeker het een en ander verbeterd, de hoofdpijn is weg, vooralsnog is de uitval met haar been gestopt, en is de trilling in haar arm ook weg.

Glioblastoom
Glioblastoom

Gaat er maar aanstaan, net geopereerd je voelt je eigen heel erg goed, en toch krijg je te horen dat je over een niet al te lange tijd zult gaan sterven.
Probeer het maar eens te begrijpen, je voelt je goed en juist daarom zal je iedereen moeten achter laten.
Pijnloos door een operatie, en aan de andere kant helpt glioblastoom je dadelijk naar je laatste rustplaats.

Nee, we hadden veel verwacht, maar een hersentumor uit de vierde graad totaal niet, vooral niet zo agressief.
En natuurlijk, we hebben nog een hele weg te gaan, en die weg wilt ze ook gaan koste wat het kost.
Ze wil nog zo lang mogelijk genieten van al het aardse, van haar gezin, van alles wat ze lief heeft, elke seconde van de dag.

Nee, waarom moet juist zij dit gaan krijgen, dit verdiend ze niet, maar ondanks alles is ze strijdvaardig en gaat ze de strijd aan, hoe zwaar die strijd ook zal zijn, en hoe oneerlijk deze zal eindigen, ze is sterk in haar wil en geest ze is altijd een vechter geweest, ook nu.

Maar ook zij beseft dat ze de strijd zal verliezen, een strijd waar de winnaar eigenlijk al vast staat, een winnaar die dood en verderf op de wereld zaait en complete families uit elkaar rukt, nee de kanker zal het winnen, helaas.
Ik hou van je schat!

Laat je mening achter