Herstel operatie
Herstel operatie

Herstel operatie voor Mirande

Een aantal hadden het al verwacht, de wond van de hersenoperatie zag er niet goed uit, dus tijd voor een herstel operatie om erger te voorkomen.

Herstel operatie, waarom dat dan?

Nadat Mirande op 2 Augustus is geopereerd aan een hersentumor, is de wond niet echt mooi genezen.
Een klein stukje boven op het hoofd, vertoond een kuiltje, waar zo nu en dan ook vocht uit komt.
In dat kuiltje zit dan ook geen hoofdhuid, maar had je rechtstreeks zicht op de schedel, tijd dus voor een herstel operatie.
(Lees verder onder de foto)

Herstel operatie is nodig

Als we op de bovenstaande foto kijken, zien we de maand oude wond, en een kleine verhoging rond de wond.
In deze verhoging kunnen vooralsnog twee dingen zitten, vocht, of een bacterie, en dat laatste moeten we zien te voorkomen, er komt zo nu en dan vocht uit, dus laten we hopen dat het alleen dat is..
Hiervoor is de herstel operatie dus nodig, om te kijken of er mogelijk een infectie zit, en mijn god laten we hopen dat het alleen hersenvocht is wat er uitloopt, en geen infectie van een één of andere bacterie.
Want eerlijk is eerlijk, Mirande kan dat er op dit moment toch echt niet bij hebben, de schat.

Wat gaan ze doen?

Tijdens de herstel operatie maakt men de wond open, en zullen de hoofdhuid optillen.
Omdat men bij de eerdere operatie de schedel hebben teruggeplaatst met een titanium plaatje inclusief de gebruikte schroefjes, wordt deze voor de zekerheid ook vervangen, om infecties te voorkomen.
Ook de binnenkant van de hoofdhuid zal men reinigen, zodat dat een bacterie zo min mogelijk kans krijgt zich verder te nestelen.

De opgetilde hoofdhuid zal ook worden gereinigd, zodat de kans op infecties tot het minimum wordt terug gebracht.
Het dode huidweefsel was zichtbaar is, zal worden verwijderd, en de wond zal worden gesloten en opnieuw worden gehecht.
Het hechten gebeurt dit keer niet met krammen, maar ouderwets met naald en draad, dat is minder pijnlijk voor haar, en zullen met de tijd gewoon oplossen.
(Lees verder onder de foto)

Herstel operatie
Herstel operatie

Verdere behandeling die op de agenda stonden

Eigenlijk zou aanstaande maandag 2 september worden begonnen met de chemo en de bestraling.
Maar omdat de wond nog niet is genezen, en zelfs opnieuw wordt opengemaakt wordt dit voorlopig met een week opgeschoven, zo niet langer, maar laten we daar maar niet vanuit gaan.

De nadruk ligt op een week, want mocht er bij de herstel operatie meer gevonden worden, hoewel men er niet vanuit gaat, zal de bestraling en de chemo daar op worden aangepast.
Om dit te bewerkstelligen zijn er extra scans ingelast, zodat men zeker weet dat men op de juiste plaats de bestraling zal uitvoeren en verdere schade zoals brandwonden op de operatiewond te voorkomen.
Want we moeten er niet aan denken dat ze dadelijk ook nog brandwonden zal gaan krijgen, dat zou de kans op alsnog een infectie of pijn alleen maar vergroten, en dat willen we Mirande niet aan doen.

Kortom, alles schuift nu minimaal een weekje op, echter mag dit niet te lang worden opgeschoven, want de verwijderde tumor kan weer gaan groeien.
En daar zitten we niet op te wachten, en hopen we nu dus op een spoedig herstel van Mirande.

Kortom, Mirande brengt het weekend weer eens door in het erasmus medisch centrum, ik zou haast haar huisadres gaan veranderen.
En hoewel ze er tegen op ziet, gaat ze deze operatie ook gelaten maar met goede moed tegemoet.
De operatie staat gepland voor de zaterdag, dus afwachten wat komen gaat, we houden hu op de hoogte.

Laat je mening achter