W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Hostdeal weer vrolijk online

Weet je nog, op 6 Mei van dit jaar kreeg ik een email binnen van de firma Hostdeal, dat aangaf slachtoffer te zijn geworden van creditcard fraude.
Daar had men zo enorm veel geld op verloren, dat men in geldnood was gekomen, en men duizenden website eigenaren in de problemen bracht.
Website beheerders stonden voor de taak om zo snel mogelijk een andere hoster te vinden waar men naar toe kon verhuizen.
Ook de leveranciers waar Hostdeal zaken mee deed, waren bereid om op een bepaald moment de klanten toegang te geven tot hun websites zodat ze een backup konden maken.
Voor vele is dat ook gelukt, maar voor een klein select groepje helaas niet.

Na het bekend worden van het nieuws, wist de eigenaar van Hostdeal op de zelfde dag een nieuw bedrijf te starten, genaamd vpsmarkt.
Dit zetten natuurlijk kwaad bloed bij de voormalige Hostdeal klanten, en de geruchtenstroom op zowel facebook en twitter kwamen op gang.
Binnen een maand, was dit bedrijf dan ook van de digitale wereld weer verdwenen.
De man achter beide bedrijven was oplrichter Joey Vanschoor.

Hoewel de zaak van Hostdeal ruim in de media was verschenen, bleef het rond de ondergang van Hostdeal enorm stil.
Nergens ter wereld werd een curator aangesteld om de belangen van het bedrijf af te handelen, zelfs na het stoppen van vpmarkt bleef het stil.
De heer Joey Vanschoor leek van de aardboden te zijn verdwenen, net zoals beide bedrijven, tot dat ik vandaag getipt werd dat .. Hostdeal weer vrolijk online zou zijn.
En inderdaad, de website Hostdeal is weer online, en daarmee word ook weer de geruchtenstroom weer op gang gebracht.

Dan vraag je jezelf af, hoe het mogelijk kan zijn, dat als een bedrijf er mee (zou) stoppen, en daarmee bakken kritiek zou krijgen, in eens weer online zou zijn.
In mijn ogen zou Hostdeal wederom een kortstondig leven hebben.
Aan de adres gegevens van de huidige Hostdeal te zien, zou het best wel eens de zelfde eigenaar Joey Vanschoor kunnen zijn, maar vooralsnog zijn dit onbevestigde berichten.
Dit verhaal zal ongetwijfeld nog niet ten einde zijn, en zal zeker nog worden vervolgd.