W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Huis van de wijk feestelijk geopend

Doordat een aantal welzijnsorganisaties de handen in één hebben geslagen, heeft Groot IJsselmonde er sinds vandaag een nieuw Huis van de Wijk erbij gekregen.

Huis van de wijk feestelijk geopend

Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, jeugd en zorg heeft het nieuwe Huis van de Wijk geopend aan de Grote Hagen in Rotterdam IJsselmonde, hij deed dit na zijn toespraak, door een bord te onthullen.
Tijdens zijn toespraak roemde hij alle welzijnsorganisaties die bij dit huis van de wijk betrokken zijn.

Huis van de wijk geopend door Hugo de Jonge

Huis van de wijk geopend door wethouder Hugo de Jonge

Door de krachten samen te bundelen onder één dak, ontstaat er een groot netwerk wat zich uitstrekt tot het organiseren van activiteiten tot de ouderenzorg en maatschappelijke problemen.
Alle organisaties hebben de krachten dan ook gebundeld in een parasolgroep, een aantal organisaties zijn dan ook Pit 010, Aafje, IJsselwijs en Contourde Twern.

Voor en door bewoners

Natuurlijk is het huis van de wijk niet alleen voor de organisaties, ook de bewoners kunnen er terecht voor als men zelf activiteiten willen organiseren.
Samen met een professional zal er worden gekeken of een activiteit kan plaats vinden en op welk tijdstip, natuurlijk gebeurt dit in goed overleg met alle betrokkenen.

Huis van de Wijk jong en oud in gesprek

Huis van de Wijk jong en oud in gesprek

Oude dienstencentrum doet weer dienst

Met de opening van het Huis van de Wijk is heeft het oude dienstencentrum na vijf jaar leegstand weer een functie gekregen.
Met het opnieuw in gebruik nemen, hoopt de gemeente de jongeren te activeren om meer te doen voor de ouderen, en natuurlijk andersom.

Door de centrale ligging is het Huis van de Wijk goed bereikbaar voor alle IJsselmondenaren, zo is er op loop afstand een openbaar vervoer knooppunt, waar tramlijnen 2 en 23 stoppen, maar ook verschillende buslijnen samen komen.

De organisaties werken op dit moment nog aan een invulling van de activiteiten, u kunt daar aan mee helpen door even binnen te lopen aan de Grote Hagen 92 en daar uw plannen neer te leggen, u bent van harte welkom.

 

 

 

One Response to Huis van de wijk feestelijk geopend

  1. Pingback: Huizen van de wijk in alle wijken geopend – W.A. van der Steen