W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Huizen van de wijk in alle wijken geopend

Rotterdam heeft alle buurthuizen omgedoopt tot de Huizen van de Wijk, en deze werden op 16 Maart 2016 dan ook feestelijk geopend, ook in IJsselmonde.

Huizen van de wijk

Robin de Roon

Robin de Roon

 

Van Maandag 14 maart tot vrijdag 18 worden in Rotterdam in totaal 25
Huizen van de Wijk geopend, en op 16 maart wat IJsselmonde aan de beurt.
De openingshandelingen werden verricht door Robin de Roon (D66), die met een fietskaravaan door IJsselmonde trok, die de dag begon in de focus in Beverwaard.

Hoewel op 20 januari het Huis van de Wijk al was geopend aan de Grote Hagen, kwam de D66’er toch nog even langs om hier een rond leiding te krijgen van de heer Benyounes el Majdoub, coördinator van Pit 010.
Onder het genot van een gebakje en een kopje koffie kregen de geïnteresseerde een rondleiding door het gebouw.

Doel van deze huizen

De huizen van de wijk kan het beste worden vergeleken met het oude bekende buurthuis, maar dan versie 2.0.
Bewoners kunnen er terecht als ze zelf wat willen organiseren voor hun wijk, denk aan een workshop tekenen, of het begeleiden van jongeren met huiswerk.
Maar deze huizen doen meer, zo kan men er terecht voor verschillende hulpvragen, zoals het oplossen van schulden, opvoeding en nog veel meer.

De huizen van de wijk zijn voor alle bewoners uit Rotterdam toegankelijk, ook als u zich als vrijwilliger wilt inzetten.
Zo kunnen de wijk vrijwilligers zich inzetten in hun wijk door bijvoorbeeld een computercursus te geven, te helpen met boodschappen of het starten van een klussendienst.

Ouderen in het huis van de wijk

Ouderen in het huis van de wijk