W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Kerstmis is onderweg, versieren maar

Kerstmis is onderweg, versieren maar want dat staat voor vele Nederlanders vandaag op het programma, het huis versieren, terwijl Sinterklaas nog niet eens het land uit is.

Kerstmis is onderweg

Voor mij de meest gezellige tijd van het jaar, kerstmis.
Winkelstraten verlicht met de meest prachtige kerstverlichtingen, en de etalages versierd met kerstballen, lichtjes en nog meer versieringen.
Vandaag begint op veel plaatsen ook de kerstbomen verkoop weer, ja zelf heb ik al kerstmuziek op staan, laat kerstmis maar komen.

Ook in de woningen verschijnen de kerstbomen, vol met lichtjes.
Voor de ramen worden de kerstdorpen uitgestald, op de tafel komen de kaarsen, en de lichtjes voor de ramen.
Hier in de omgeving worden zelfs complete tuinen versierd met de meest mooie creaties.

Bij kerstmis hoort een boom

In bijna ieder huishouden overal ter wereld wordt traditioneel een kerstboom in huis gezet, versierd met lichtjes, kerstballen, slingers en nog veel meer.
In vele gezinnen wordt de kerstboom met het hele gezin opgetuigd, met als hoogte punt het plaatsen van de piek en het ontsteken van de lichtjes.

Hoewel kerst staat voor vrede op aarde, ondanks alle oorlogen die er op dit moment zijn, staan we wereldwijd stil bij de geboorte van Jezus van Nazareth die werd geboren in Bethlehem in Judea op 25 december.
Onlangs de vele geloven en kerken die we wereldwijd hebben, staat iedereen met kerstmis op een één of andere manier stil bij deze dagen, hoewel een aantal niet met de beste bedoelingen.

Kerstmis, en alles veranderd, ook in de media

Niet alleen de winkels, huizen, scholen en zelfs bedrijven doet dezer dagen kerstmis zijn intrede, maar ook in de media.
Websites worden aangepast aan de kerststijl, uit de speakers klinkt kerstmuziek en ook op de televisie zien we veelvuldig reclame van de aankomende kerstdagen.
En hoe dichter we bij kerst komen, zullen de televisie stations meer en meer kerstfilms gaan uitzenden, die vaak worden bekeken.

Wat een heerlijke tijd, laat de kerst maar komen.