Lente is zeer vroeg dit jaar
Lente is zeer vroeg dit jaar

Lente is zeer vroeg dit jaar maar dat is niet erg

De lente is zeer vroeg dit jaar, 15 februari 2019 scheen de zon alsof we al laat in het voorjaar zaten, maar niets is minder waar.

Lente is zeer vroeg

De lente is zeer vroeg dit jaar, en dat was ook best wel te merken, de zon scheen volop, en de vogeltjes waren al lekker aan het fluiten.
Tijdens het bezorgen van de post was het dan ook genieten van het zeer mooie weer, met temperaturen om je vingers bij af te likken.

Heel voorzichtig zag je de mensen naar buiten komen om de eerste echte zonnestralen op te vangen, zichtbaar zag je ze stiekem genieten van de zon.
Zo zat de een nog met een dikke winterjas in de tuin, terwijl de ander genoeg had aan een shirt, een enkeling had zelfs al een korte broek aan.
De ander waste zijn of haar auto, en weer een ander was de ramen aan het zemen, terwijl iets verderop de mensen de schuur aan het opruimen waren.

Sommige mensen maakte van de gelegenheid gebruik om de dode bladeren van de afgelopen herfst uit de tuin te verwijderen, en het eerste opkomende onkruid direct maar te verwijderen.
Om over het in de winter opgespaarde grove vuil op te ruimen, inclusief de kerstboom van afgelopen kerst.
Ja de lente is zeer vroeg dit jaar, maar dat stemde iedereen wel heel erg blij en natuurlijk vrolijk.

Zeer mooie dagen op komst

En we zijn er nog niet klaar mee want ook het weekend schijnt het weer enorm mooi te worden, te mooi om binnen in huis te blijven, maar juist om er op uit te trekken.
De temperaturen loopt de komende dagen alleen maar verder op, naar een kleine vijftien tot 17 graden, en voor februari is dat toch wel een unicum te noemen, ja de lente is zeer vroeg dit jaar, eigenlijk te vroeg zullen we maar zeggen.

De lente is zeer vroeg, en zelfs de natuur heeft moeite dit bij te benen, maar als ik zo tijdens mijn ronde om me heen kijkt lukt het de natuur aardig.
Sneeuwklokjes, krokussen en andere voorjaarsplanten schieten de grond uit, er komen weer kleuren in de straten van Ridderkerk Bolnes.
Knoppen aan bomen en struiken schieten open, om nog maar van het onkruid te zwijgen, ja de lente is aanstaande zullen we maar zeggen.

Bezorgen wordt zo een feest

Nu het weer zienderogen alleen maar beter wordt, zullen de mensen vaker naar buiten gaan komen.
En dat betekend als postbode dat je ook je klanten beter zult leren kennen, het zal voor mensen uitnodigend zijn om een gesprek aan te knopen, zowel met elkaar als mogelijk met mij in persoon.

Maar als postbode zie je lopende door je wijk alle bloemen en knoppen de kop op steken, de transformatie van de winter naar de lente zie je gewoon gebeuren.
Ja, de lente is zeer vroeg dit jaar, maar dat mag de bezorg pret zeker niet drukken, hoewel de hoeveelheid post op dit moment best wel veel is.

In elke tuin waar ik voorbij komt, of zelfs binnen stapt, zie dat de natuur aan het ontwaken is van de winterslaap.
Ook hoor je voorzichtig de vogeltjes weer fluiten, echter heb ik ze er nog niet op kunnen betrappen dat ze al nestjes aan het bouwen zijn.
En dat zou in mijn ogen dan ook weer tegen natuurlijk zijn, hoewel het wel een enorm mooi, maar zeker ook een leuk gezicht zal zijn.

De lente is zeer vroeg dit jaar, maar dat zal voor mij, de postbode wel een positieve uitwerking hebben, welkom ik ben uw postbode, en spreek mij gerust aan, ik sta u graag te woord.

Lente is zeer vroeg dit jaar
Lente is zeer vroeg dit jaarLaat je mening achter