Jij met Miranda, Dylan en Amy
Jij met Miranda, Dylan en Amy

Lieve Mirande, er is alweer een jaar voorbij, zonder jou

Lieve mirande, vandaag is het 2 November, de dag dat wij afscheid van jou hebben moeten nemen, de dag dat jij ons definitief heeft verlaten.

Lieve Mirande, je wordt gemist

Mijn hemel, lieve Mirande er is alweer een jaar voorbij, wat gaat dat hard.
Het is alweer vier jaar geleden, vier lange jaren, en al die jaren wordt je gemist tot en met.
Toch, het leven hier op aarde gaat verder, en het afgelopen jaar is er veel gebeurd, heel veel.

Want wist je lieve Mirande, je oudste dochter is getrouwd, jawel met haar Kenneth.
En wat een mooie dag was dat, hoewel er regen was voorspeld, was het toch enorm zonnig, en het leek wel of jij er voor gezorgd had dat het droog bleef.
Want donkere regenwolken werden op een veilige afstand gehouden.
Echt een prachtige dag, en weet je hulde voor Miranda, want zij heeft haar taak, dus de belofte aan jou meer dan waar gemaakt, de schat, ja, stiekem was ik wel trots op haar.
Helaas, Samantha en Jelay waren die dag jammer genoeg niet aanwezig, anders was die dag voor mij pas echt perfect geweest.
Pascal was er gelukkig wel bij, en wat was die jongen trots op zijn grote zus, en ja de grootste afwezige was jij aan mijn zijde, aan de zijde van je dochter.

Kimberley en Kenneth op 1 Augustus 2023 getrouwd
Kimberley en Kenneth op 1 Augustus 2023 getrouwd

Pascal gaat ook enorm goed

Je weet het, Pascal is altijd stil, gaat zijn eigen weg en doet wat hem het leukste lijkt.
Eigenlijk valt er weinig te vertellen over hem, want hij werkt nog steeds bij Alblas, is nog steeds enorm goed bevriend met Dimitri, en woont nog steeds in het zelfde gebouw, alleen tegenwoordig een etage lager.
En ja, dat was het eigenlijk wel zo beetje over hem, niet veel dus, o ja een vriendin heeft hij nog steeds niet.

Samantha en Jelay, maken een feest van het leven

Wat zou jij, mirande, trots zijn geweest op deze twee kanjers, hoe die in het leven staan en hoe hard die werken aan hun toekomst, zelfs ik heb daar een hele diepe respect voor.
Beide zijn lekker aan het werk, gaan regelmatig naar feesten, ja ze genieten echt van het leven wat hun toe lacht.
En tegenwoordig hebben ze zelf een auto, ja ze zijn een stukje mobieler geworden, niet dat ze vaker naar Rotterdam komen, maar toch.

Enige tijd had ik het er met Samantha over, ze kwam er achter dat jou youtube kanaal er nog steeds is, en ze had alle filmpjes van jou zitten bekijken.
Met een verdrietige blik in haar ogen zei ze me, dat ze zou jou stem nog kon horen, bang dat ze deze zou vergeten, bang dat ze die nooit meer zou horen.

Ik vertelde haar dat ik er bijna alles aan doe om deze in stand te houden, zodat ze over 10 jaar nog eens kunnen kijken, en dus vooral luisteren naar jou stem.
Kimberley vertelde mij dat ze het kanaal in de toekomst zal gaan gebruiken om aan haar kinderen te laten zien wie hun oma zou zijn geweest.
Toch wel handig, dat internet en vooral dat youtube.

Ik, Samantha en Jelay
Ik, Samantha en Jelay

Miranda, de vrouw met verassingen

Toen jij nog leefde, konden Miranda en ik niet echt door één deur, en ja we hadden daar best wel eens woorden over, ook wij twee.
Maar nu jij er niet meer ben, heb ik mijn idee over haar 360 graden bijgesteld, want wat zit die vrouw vol verassingen, echt.
Zo langzaam maar zeker kom ik er achter waarom het jou beste vriendin was.

Het gaat redelijk met haar, in de privé sfeer zijn er met Amy wat probleempjes, en Dylan is tegenwoordig directeur van een eigen bedrijf in rioleringen.
Toch, ze maakt zich veel zorgen om bepaalde dingen, en negeert zo nu en dan vrienden en vriendinnen, jammer want ze moet toch ondertussen wel weten dat ik er ook voor haar ben, maar goed dat is haar keus, en dat respecteer ik.

Jij met Miranda, Dylan en Amy
Jij met Miranda, Dylan en Amy

Je moeder, en ….

Nadat je vader ook is weggevallen heeft ze een soort van relatie gekregen met een voor haar lieve man, Willem.
En echt die twee passen zo goed bij elkaar, dat had in mijn ogen al vele jaren eerder gekund.
Ik kom zo nu en dan nog bij haar, en tegenwoordig is het verplicht voor mij om gebak mee te nemen, ja mirande alleen al voor het gebak had jij alleen al mee gegaan.
Ja zover zijn we al, een verplichting, wel een lekkere en ik weet zeker dat jij het met mij eens ben.

Zodra ik er ben, kijk ik altijd of ik haar nog kan helpen met het één en ander, vaak is het alleen het afval naar de stortbak brengen op de tuin, want ze doet nog steeds alles zelf.
En weet je, ze is geholpen aan haar ogen, ze heeft nu weer meer zicht, dat is een hele vooruitgang voor haar, ja ik ben blij voor haar.

Ma, en Willem
Ma, en Willem

En ik zelf, hoe gaat het daar mee?

Op 18 december woon ik hier een jaar, en ik wil voor geen goud terug, echt niet.
Terwijl ik toch weet dat het jou huis was, jou tuinen en we er meer dan twintig jaar samen hebben gewoond, heb ik er tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van.

Het afgelopen jaar ben ik een aantal keer op de veluwe geweest, alleen.
En ik heb mijn uiterste best gedaan om die plekken te vermijden waar wij altijd kwamen.
Maar lieve Mirande, wat ik ook probeerde ik kwam 9 van de 10 keer weer uit op die plekken die voor jou zo geliefd waren, net of ik er naar toe werd getrokken, net of jij mij stuurde.

Lieve Mirande
Lieve Mirande

Het klink misschien raar, maar sinds dit jaar heb ik hulp van Abby, een vrouw die gespecialiseerd is in het verwerken van een groot verlies.
Ik moet er wel bij vertellen, dat ze nog in opleiding is, en heb toestemming gegeven om jou verhaal te gebruiken voor haar eventuele eind scriptie.

Ik weet het, in het verleden had ik dit al gedaan via de huisarts, maximaal 20 minuten en klaar en als ik het goed heb vier afspraken en dat was het.
Bij Abby lijkt dit toch heel anders te verlopen, ze komt bij mij thuis, en stelde gerichte vragen over jou.
Kortom ik wordt op die manier gedwongen over jou te praten, en het definitief een plekje te geven.

Volgens bepaalde mensen ben ik veranderd, en voor sommige niet op een positieve manier.
Nu weet je dat er voor Allin-Music eigenlijk een vast team is, wel de Kale is er uitgestapt.
Op bepaalde punten kunnen we niet meer door één deur, en dat is jammer, heel jammer.
Maar op sommige dingen heb ik mijn kijk op bepaalde dingen aangepast, heb ik een andere mening gevormd, en als men zich daar niet in kan vinden, houd het op, ondanks dat de wil om er over te praten er nog steeds is.

Helaas moet ik je mededelen dat de plannen van Team Pegels in het water zijn gevallen, door dat Ron en ik een meningsverschil hebben, maar omdat Miranda en Ron ook elkaar niet meer kunnen luchten en zien.
Spijtig genoeg is hiermee Team Pegels ter ziele gegaan, hoewel Miranda bezig is een andere stichting op te zetten met gelijkwaardige doelen.
Maar lieve Mirande, de feitelijke doelstellingen en dus de destijds gesmede plannen, ja daar is niets meer van over.

Ik sta wat dat betreft positief in het leven, en vaak krijg ik uit mijn omgeving de vraag of ik al een nieuwe vriendin heb.
Nu hebben wij het op jou ziekbed er regelmatig over gehad over als ik een nieuwe vrouw tegen zou komen, en je heb je jou zegen gegeven.
Ondanks dat ik er voor open staat, ben ik niet actief op zoek en vier jaar na dato heb ik ook nog niet echt de behoefte er aan.
Maar goed, we weten niet wat er nog kan gaan gebeuren.

Lieve Mirande, we missen je nog elke dag, en vandaag denken we weer aan jou, zijn we bij elkaar gekomen en vieren we het leven zoals jij ons heb opgedragen.
We staan vandaag stil bij jou overlijden, praten over je, en halen we herinneringen op, leuke en minder leuke maar we halen ze op.
Op die manier proberen we samen jou levend te houden, ondanks jij er niet meer ben.

Lieve Mirande, ik hou nog steeds van je en mis je meer en meer.

Laat je mening achter