Maagklachten
Maagklachten

Maagklachten, ik twijfel er aan

Maagklachten, wederom deze nacht heb ik er last van, niet zo heftig als de vorige nacht, maar ik begint toch wel te twijfelen of het wel de maag is.

Maagklachten

Al een groot aantal jaar heb ik last van maagklachten, dit wordt veroorzaakt door het Helicobacter pylori bacterie.
Deze bacterie veroorzaakt maagzweren, maagslijmvlies en ontsteking van de twaalfvingerige darm en in het ergste geval maagkanker.
Kortom de pijn klachten die ik normaal heb, herken ik, en is toch anders van aard zoals afgelopen nachten.
Deze klachten zitten meer aan de bovenkant van de maag en de ribbenkast.

De huidige klachten

Hoewel ik vorig jaar, soms eens een uurtje er last van had, en het daarna weg trok, besteedde ik er geen aandacht meer aan.
Maar afgelopen maandag op dinsdag, kreeg ik ook last, niet zo extreem, maar het was er weer.
En inmiddels bekend, donderdag op vrijdag, dat was zo hevig dat ik s’nachts zelf een ambulance had gebeld en mezelf naar het ziekenhuis heb laten brengen, waar ik drie en half uur aan een infuus heb gezeten, het hart is gecontroleerd, het bloed nagekeken en de longen, er werden geen afwijkingen gevonden, dus werd het op de maagwand gegooid deze zou door een overvloedig maagzuur, en daarmee was de diagnose gesteld.

Maar de klachten die ik nu heb, komen niet echt overeen met de huidige ervaringen die ik al had.
Want hoewel ik last heb van een aan houdende onder de rand van de ribben, komt de meeste pijn toch voor aan de rechterkant, wat uitstraalt naar onder de rechter schouder.
Iets wat ik met de standaard klachten totaal niet had gehad.

Waar heb ik die klachten eerder gezien

Als je een weer eens een nacht wakker ben van de pijn, ga je nadenken, en kwam er een geval, namelijk mijn broertje Ludo van der Steen naar boven wat exact het zelfde was als ik, s’avond en of s’nachts plotseling hevige pijn op de zelfde plek als waar ik het nu heb.
Ik kan me als de dag voor me halen dat hij s’nachts in mijn voortuin als een klein kind in elkaar gekropen zat van de pijn, met grote tranen over zijn wangen.
Ook toen heb ik voor hem een ambulance gebeld, later bleek dit zijn galblaas te zijn, die men toen ook had verwijderd, en hij daarna er geen last meer van had.

Ga ik kijken naar mijn eigen situatie, dan komt het in veel lijnen overeen met wat mijn klachten zijn en die van hem waren.
Nu ben ik natuurlijk geen dokter, maar ik ben wel even op onderzoek gegaan, en met die bevinding zal ik dan ook langs een arts gaan.

Deze arts gaf aan dat het zelf zoeken naar een mogelijke probleem of oplossing niet aan te raden is.
Volgens hem waren de adviezen dan ook niet betrouwbaar, en dat moest ik dan ook maar niet meer doen.

Echter hij heeft de pijn aanvallen niet, hij weet niet was ik voel, en dat maakt een mens soms machteloos en wil een oplossing vinden.
Een logische reactie lijkt mij, maar dat hij dit in de wind slaat, en geen verder onderzoek laat doen is toch wel zeer bedenkelijk.

Hoewel bedenkelijk, elke keer als ik natuurlijk kom in zijn praktijk, kan hij weer een factuurtje opstellen naar de zorgverzekering, net zoals de apotheek bij de medicijn uitgifte die ik maar even direct kan afrekenen.
En normaal zou ik dat niet erg vinden, maar dan moet het wel een oplossing bieden, en dat doet het niet.

Ik zal dus geduld moeten hebben, de komende dagen, weken, of misschien wel maanden voor er duidelijk zal worden wat nu de pijn veroorzaakt.
Wordt ik daar vrolijk van, nee niet echt, maar een keuze is er niet.
Kortom, dit gaat zeker nog vervolgd worden.

Maagklachten
Maagklachten

Laat je mening achter