Maagklachten, ik twijfel er aan

Maagklachten

Maagklachten, wederom deze nacht heb ik er last van, niet zo heftig als de vorige nacht, maar ik begint toch wel te twijfelen of het wel de maag is.

Maagklachten

Al een groot aantal jaar heb ik last van maagklachten, dit wordt veroorzaakt door het Helicobacter pylori bacterie.
Deze bacterie veroorzaakt maagzweren, maagslijmvlies en ontsteking van de twaalfvingerige darm en in het ergste geval maagkanker.
Kortom de pijn klachten die ik normaal heb, herken ik, en is toch anders van aard zoals afgelopen nachten.

De huidige klachten

Hoewel ik vorig jaar, soms eens een uurtje er last van had, en het daarna weg trok, besteedde ik er geen aandacht aan.
Maar afgelopen maandag op dinsdag, keer ik ook last, niet zo extreem, maar het was er

wel.
En inmiddels bekend, donderdag op vrijdag, dat was zo hevig dat ik s’nachts zelf een ambulance had gebeld en mezelf naar het ziekenhuis heb laten brengen, waar ik drie en half uur aan een infuus heb gezeten, het hart is gecontroleerd, het bloed nagekeken en de longen, er werden geen afwijkingen gevonden, dus werd het op de maagwand gegooid deze zou door een overvloedig maagzuur, en daarmee was de diagnose gesteld.

Maar de klachten die ik nu heb, komen niet echt overeen met de huidige ervaring.
Want hoewel ik last heb van een aan houdende onder de rand van de ribben, komt de meeste pijn toch voor aan de rechterkant, wat uitstraalt naar onder de rechter schouder.

Waar heb ik die klachten eerder gezien

Als je een weer eens een nacht wakker ben van de pijn, ga je nadenken, en kwam er een geval, namelijk mijn broertje Ludo van der Steen naar boven wat exact het zelfde was als ik, s’avond en of s’nachts plotseling hevige pijn op de zelfde plek als waar ik het nu heb.
Ik kan me als de dag voor me halen dat hij s’nachts in mijn voortuin als een klein kind in elkaar gekropen zat van de pijn, met grote tranen over zijn wang.
Ook toen heb ik voor hem een ambulance gebeld, later bleek dit zijn galblaas te zijn, die men toen ook had verwijderd, en hij daarna er geen last meer van had.

Gaat ik kijken naar mijn eigen situatie, dan komt het in veel lijnen overeen met wat mijn klachten zijn.
Nu ben ik natuurlijk geen dokter, maar ik ben wel even op onderzoek gegaan, en met die bevinding zal ik dan ook langs een arts gaan.
Kortom, dit gaat zeker nog vervolgd worden.

Maagklachten
Maagklachten