Nazorg na einde bewind
Nazorg na einde bewind

Nazorg na einde bewind, niets geregeld

Nazorg na einde bewind, voor mij persoonlijk is het een slagveld die tijdelijke betalingsachterstanden oplevert, en ook nog een extra kosten met zich mee brengt, kortom er is werkelijk niets geregeld.

Nazorg na einde bewind, Obin heeft er nog nooit van gehoord

Toen de rechter op 4 Oktober uispraak deed dat het bewind op 1 December zou eindigen, leef je naar die datum.
Je bereid je voor op het feit dat er rekeningen op je afkomen, die je zelf zal moeten betalen, en je gaat er vanuit dat je voormalige bewindvoerder hierbij een handje helpt, het zogenoemde nazorg na einde bewind.
Echter, roep je dat in de richting van Obin, dan krijgt men kost neigingen, want dat is een vuil woord.

Afijn, even terug naar de oorsprong, de uitspraak was dat per 1 december stopt, dus vanaf dat moment moet je zelf je rekeningen kunnen gaan betalen.
Dus moet minimaal 70% geregeld zijn in mijn ogen, zeker als het om betalen gaat, want zo krijgt men betalingsachterstanden, iets waar niemand op zit te wachten.
Nee de enige nazorg die men gaf, was het opstellen van de eind rekening en verantwoording zodat ze nog even snel konden cashen.

In de praktijk is Obin pas op 3 December begonnen met actie te ondernemen, ofwel tegen alle afspraken in is de beheerrekening opgezegd.
Heeft Obin iedereen een lullig mailtje gestuurd dat het bewind is gestopt, de uitspraak als bijlage, klaar.
Organisaties op de hoogte brengen dat een rekening is opgeheven, of dat het van een andere rekening moet worden afgeschreven, ho maar.
Nee, nazorg na einde bewind is echt een vuil en smerig word binnen Obin.

Noodgreep om te kunnen betalen

Nu zit ik al jaren bij de ABNAMRO bank, echter ben ik in staat om die bank voorgoed uit mijn leven te trappen.
Een helpende hand bieden om dingen te kunnen betalen, al zou het middels een acceptgiro zijn, is uit den boze, regels zijn regels, pas na het invullen van de papieren door de bewindvoerder gaat men over tot actie.

Vandaag 8 Januari, meer dan een maand verder, en nog steeds geen toegang tot het internet bankieren, in tegendeel in December een nieuwe rekening moeten openen bij de ING, om aan mijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.
Kortom, ik zit met een rekening in mijn maag waar ik in feite helemaal niets aan heb, dan alleen contact geld afhalen, en het direct weer te storten op de andere rekening om betalingen te kunnen doen.
Nee, de ABNAMRO is einde verhaal, er uit met die bank, weg wezen.

ABNAMRO

Geeft Obin dan helemaal geen nazorg na einde bewind?

Natuurlijk wel, tenminste zo laten ze het doen lijken, want het enige wat ik vlak voor de kerst kreeg was een aantal mailtjes wat een bewijs moet voorstellen dat men op 3 December aan het werk is geweest.
Maar hoeveel organisaties waren er nu daadwerkelijk op de hoogte, de werkgever heb ik op het laatste moment zelf maar op de hoogte gebracht.
Voor de belastingdienst inverband met de toeslagen was ik net te laat, dus de betaling van December kreeg ik pas begin Januari.
Partner pensioen heeft met terug gekregen, want ja het rekeningnummer bestaat niet meer.

Ook bij de zorgverzekering was niets geregeld, evenals de energiemaatschappij en de woningbouw, nee alles heb ik zelf op de rit gezet.
Een ttelefoontje of een mailtje van Obin, van ‘Joh, hoe gaat het!’, vergeet het maar, nee nazorg na einde bewind is totaal ruk bij hun.

Ik laat me niet uit het veld slaan, door die paar kleine tegenslagen

Natuurlijk geef ik me niet snel gewonnen, en trek ik mijn eigen plan en zorg dat alles goed op zijn pootjes terrecht komt, want ik mag niet terug vallen, al zou men het misschien wel gehoopt hebben.
Nee, wat de nazorg na einde bewind betreft zorg ik op dat punt wel goed voor mezelf, en loop ik enigzins wat gefrustreerd door de loopgraven heen, maar wel aan de winnende kant.

En over deze gang van zaken, ja zal ik zeker mijn beklag doen bij de rechtbank, en vragen om het eind bedrag te verlagen, al dan niet kwijt te schelden, want moet ik nu werkelijk gaan betalen voor 11 velletjes papier, en een puinhoop, nee daar pas ik voor, en dat gaan we dan dus ook niet doen

Nazorg na einde bewind
Nazorg na einde bewind

Laat je mening achter