Opheffing meerderjarigenbewind
Opheffing meerderjarigenbewind

Opheffing meerderjarigenbewind is uitgesproken

Eindelijk, op 4 Oktober 2021 heeft de rechtbank de opheffing meerderjarigenbewind uitgesproken, en dat na bijna 10 jaar afzien en bijten op een houtje.

Opheffing meerderjarigenbewind, wat wordt daar mee bedoeld

Een ieder die in Nederland onder bewindvoering wordt geplaats, heeft geen zeggenschap meer om zijn eigen uitgave.
Wil men een nieuwe aankoop doen van bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, dan dient de bewindvoerder hier eerst toestemming voor te verlenen.
En dat geld voor veel zaken, het openen van een bankrekening, het aangaan van een contract voor een nieuwe mobiele telefoon, overal dient men toestemming te vragen.

Kortom, in de tijd dat je een bewindvoerder heb, dan wordt je veelal geleefd door deze mensen.
Zo is de ene bewindvoerder menselijk, terwijl de andere je het vel over de oren kan trekken.
Nu heb ik bijna in de 10 jaar dat we er in hebben gezeten, verschillende bewindvoerders gehad, vanuit het zelfde kantoor.
Ik had dus z’n bewindvoerders kantoor, die er zo nu en dan een potje van maakte, zo was er tijdens de schuldenregeling een schuldeiser die zich had terug getrokken.
Deze terugtrekking was wettelijk niet goed afgehandeld, zowel door de schuldeiser, maar ook door het bewindvoerderskantoor.

Echter liet het bewindvoerderskantoor de zaak op zijn beloop, en de brieven vielen weer op de mat met bedreigingen voor beslaglegging en juridische ellende.
En hoewel ik continue bleef aandringen dat er een oplossing gevonden moest worden, reageerde het bewindvoerderskantoor door een nieuwe bewindvoerder aan te stellen, en je raad het al, deze bewindvoerder wist nergens wat vanaf, dus moest eerst de gehele zaak doornemen.

Tijd om schoonschip te maken

Op het sterfbed van mijn vrouw heb ik haar plechtig beloofd alles uit te zoeken, en die stappen te zetten die nodig waren om ons gelijk te krijgen.
Echter heeft zij het niet meer mee mogen maken, wat erg spijtig is, want ze heeft wel alle ellende die het bewindvoerderskantoor had veroorzaakt in haar te korte leven.

Als iemand overlijd, moet er voor de rechtbank een eindverantwoording komen, die viel dan ook in Januari 2020 op de mat.
En wederom klopte deze van geen kanten, en de eerste reactie van het bewindvoerderskantoor was dan ook, “u kunt vanaf maart 2020 weer schuldsanering aanvragen”, waarop mijn reactie was of ze wel helemaal spoorde.

En hoe bestaat het, een aantal dagen later werd mijn dossier weer over gedragen aan een nieuwe bewindvoerder, want ik was niet lief meer.
En eerlijk is eerlijk, deze heeft een groot aantal dingen tot op de bodem uitgezocht, met een verschil van een kleine € 18.000 op de rekening en verantwoording.
Maar die ene schuldeiser bleef toch dwars zitten, en zat de opheffing meerderjarigenbewind flink in de weg.

De pas aangestelde bewindvoerder, kreeg een andere functie binnen de organisatie (ja echt!!!), dus u raad het al, weer een andere bewindvoerder, en wel aan het begin van 2021.
Tijdens een best wel relaxed videogesprek heb ik ze op wat regeltjes gewezen bij een juridisch conflict (schuldeiser), en dat een bewindvoerder de partij is om voor mij te strijden.
Dus stelde ik ze voor de keuze, of men gaat zelf procederen, of er wordt een externe advocaat opgezet, uiteindelijk is het de laatste geworden.

En hoewel ik de advocaat alle bewijzen direct kon leveren, heeft zijn ook nog eens bij alle partijen opgevraagd, en natuurlijk zijn ze dat verplicht om te doen.
Om een langverhaal kort te maken, ik blijk dus gelijkte hebben, het beslag werd verwijderd, en schuldenregeling van toen werd dus geaccepteerd, en daarmee is de schone leiverklaring rechtsgeldig.

Verzoek tot opheffing meerderjarigenbewind direct ingediend

Met de huidige bewindvoerder was redelijk tot goed te communiceren, iets wat best wel aan te bevelen valt.
Daarmee worden de lijntjes kort gehouden, en bereik je veel sneller je einddoel.
Zo hebben we na het bekend worden dat de schuldeiser alsnog akkoord was gegaan, het opheffen van de meerderjarigenbewind besproken.

En tot mijn grote verbazing wilde men mee werken, en dus een positief advies afgeven aan de rechtbank.
En dat hebben ze waar gemaakt, hoewel ik eigenlijk niets anders had verwacht.
Op 3 Augustus 2021 heb ik dan ook een brief opgesteld aan de rechtbank, en eindelijk op 4 Oktober heeft de rechtbank aangegeven dat het meerderjarigenbewind per 1 December 2021 zal worden opgeheven.

Iedereen die ik op de hoogte stelde van het heugelijke nieuws riepen direct, gefeliciteerd en drink er een biertje op!
En nee, voor de ingewijden, dat heb ik (nog) niet gedaan, want de strijd is nog niet helemaal over, maar daar hoop ik in de nabije toekomst toch wel meer over te kunnen melden.
Tot die tijd, blijf uit de schulden, en zoek hulp.

Opheffing meerderjarigenbewind
Opheffing meerderjarigenbewind

Laat je mening achter