Opkopen van schulden
Opkopen van schulden

Opkopen van schulden, schuldenaar betaald de rekening

Het opkopen van schulden is dagelijkse kost voor incassobureaus in Nederland, maar wat betekend dat nu eigenlijk voor u, we gaan eens op onderzoek uit.

Opkopen van schulden hoe werkt dat?

Het is een goudmijn voor incassobureaus, het opkopen van schulden, en daar gaan miljoenen in om, laat staan wat er verdiend wordt aan deze praktijken.
Het is in feite gewoon dagelijkse handel, net zoals u boodschappen doet in de supermarkt.
Maar hoe werkt deze handel in schulden, we nemen een kijkje in deze handel.

Stel u heeft een uw telefoonrekening niet betaald, en er staat dus een rekening open die betaald dient te worden.
De telefoonprovider stuurt u een aantal aanmaningsbrieven waar u niet op reageert, dit doen ze via een eigen incassoafdeling.
Reageert u nog niet, of er vindt geen betaling plaats, dan kan de telefoonprovider besluiten een incassobureau of zelfs een deurwaarder in te schakelen.
Deze twee partijen zullen zich inspannen om voor de telefoonprovider de schuld te innen, al dan niet met een gang naar de rechtbank.

Een andere optie voor de telefoonprovider is het opkopen van uw schuld door een incassobureau, zij betalen uw schuld direct af, waardoor de telefoonprovider het dossier kan sluiten, ze hebben immers het geld binnen.
Op dat moment begint de spreekwoordelijke meter te lopen, want dit incassobureau zal bij u aankloppen voor dit bedrag, maar wel ..

Ja het incassobureau wil ook wat verdienen, dus gooit deze 15% boven op het bedrag, waarvan het minimum € 40 is.
Nu is een incassobureau BTW plichtig, en dient daar dus afdracht aan de belastingdienst te doen, dus bereken ze deze btw door aan de schuldenaar, u dus, en dat kan dus aardig aantikken.

Incasso wet is totaal losgeslagen

Al eerder hadden we een artikel over de schuldenindustrie een verdienmodel is geworden, en dat klopt ook, en het is volkomen legaal.
Aan de hand van het onderstaande voorbeeld kunt u zien hoe deze wet volkomen losgeslagen is.

Terug naar uw telefoon rekening, deze vordering was zeg maar € 125, berekenen we daar over de wettelijke incassokosten van 15 % komen we uit op een bedrag van € 18,75.
En dan komt het, dit maakt het opkopen van schulden zeer lucratief, want weet u nog, er was een minimum van € 40, kortom een verschil van € 21,75.
Daar hoeven de incassobureaus zich verder niet voor te schamen, want het is hun wettelijk recht.

U ziet, het is totaal losgeslagen in Nederland wat de incassowet betreft, en zijn de verhoudingen ver te zoeken.
En daarmee wordt uw schuld alleen maar groter, en groter, want vergeet niet want we moeten ook nog de rente erbij rekenen, om over de BTW nog maar te zwijgen.

Mag een incassobureau BTW rekenen op mijn schuld?

Of een incassobureau btw mag berekenen hangt van een aantal factoren af, want als de schuldeiser zelf btw plichtig is, mag het incassobureau zelf geen btw rekenen.
Is de schuldeiser BTW plichtig, dan kan hij de betaalde BTW weer terug vragen aan de belastingdienst.

Is de schuldeiser niet BTW plichtig, dan mag het incassobureau wel de BTW in rekening brengen, immers doen zij ook de afdracht, en kunnen deze weer terug vragen aan de belastingdienst.
Hierdoor zullen uw schulden 21% hoger uitvallen, en steekt het incassobureau bij het terug vragen van de BTW 21% in hun zak, een leuk spaar potje voor ze die u voor ze spaart.

U ziet, het opkopen van schulden is voor incassobureaus zeer winstgevend, en daar betaald u, als schuldenaar de rekening van.
En laten we eerlijk wezen, dit is zonde van het geld, dat zou u veel beter kunnen besteden.

Voorkom het opkopen van schulden, betaal of zoek hulp

Het is natuurlijk veel beter om direct te betalen, voordat het uit handen wordt gegeven aan een incassobureau of een deurwaarder.
Het scheelt u veel stress, en voorkomt extra onnodige kosten.
Blijf altijd in gesprek met uw schuldeiser, in dit voorbeeld uw telefoonprovider, en maak een betaal afspraak, en kom die ook na.
Stijgt het allemaal boven uw hoofd, dan is het zoeken naar hulp voor uw schulden een uitkomst, wacht daar zeker niet te lang mee, want voor je het weet is een incassobureau al bezig met het opkopen van schulden, uw schulden.

Opkopen van schulden
Opkopen van schulden

Laat je mening achter