W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Phisingmail uit naam van Telfort

De laatste weken doet hij weer de ronde onder de klanten van Telfort, een email met daar in een nep factuur van Telfort.
Bij het openen van deze factuur valt al direct één ding op, en dat is het emailadres wat er op staat vermeld, deze is veel te lang, en totaal niet goed.
In de mail wordt gesproken dat ik Telfort gemachtigd heb, om dit bedrag van mijn rekening af te schrijven, sorry maar daar doen we niet aan.
Het meest grappige is toch wel de factuurdatum, dit staat op 23 september 201, pardon, 201, dat zou betekenen dat ik de oudste klant zou zijn van Telfort, dan gaan we toch eens praten over een aantrekkelijke korting.

Omdat ik ruim een maand geleden ook al zo mail had gekregen, heb ik destijds contact gelegd met de administratie van Telfort.
Het bedrijf bevestigde dat dit een phisngmail was, en ik deze direct diende weg te gooien.
Nu ik deze wederom heb mogen ontvangen, plaats ik hem hier om mensen te waarschuwen, en vooral geen geld ober te maken naar ….. ja naar waar eigenlijk, want een rekeningnummer om ook maar ergens wat naar toe te storten staat niet eens vermeld, kijk dat is een phishingmail waar je wat aan heb, proberen mensen geld afhandig te maken, en er totaal geen mogelijkheid bij vermelden om ergens naar toe over te boeken.
Kortom, volg het advies op als Telfort klant, gooi de mail weg.

Nep factuur Telfort

Nep factuur Telfort