W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Politie controle Prinsenplein

Wie op donderdag 1 oktober in de buurt van het Prinsenplein reed op de scooter, maar ook op de auto, liep de kans mee genomen te worden naar een politie controle op het Prinsenplein waar het voertuig aan een grote inspectie van de politie werd onderworpen.
Want daar had de politie een ruimte ingericht om scooters te testen op snelheid middels een rollerbank en eventuele andere gebreken van deze tweewielers.
Ook werd er gekeken of de verzekeringen in orde waren, en of men wel een rijbewijs had, een groot aantal van de geteste scooters voldeed netjes aan de snelheid, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur.

Niet alleen scooters werden aan een controle onderworpen, maar ook auto’s, net zoals scooters werden deze door één van de twee politiemotoren naar het Prinsenplein geleid waar ook deze werden werden gecontroleerd.
Zo werd niet alleen gekeken of de betreffende auto’s administratief in orde waren, maar werd ook naar de technische staat van de auto gekeken.
Ook werd in een groot aantal auto’s in de auto gezocht naar bijvoorbeeld wapens of drugs.

Hoewel het winkelend publiek niet echt te spreken was over deze actie dachten buurtbewoners hier toch anders over.
Vele waren zeer te spreken over deze actie, en dat er eindelijk eens wat gedaan aan het rijgedrag van een aantal bestuurders, volgens een aantal bewoners zou deze actie vaker mogen plaats vinden.

DSC_7431