W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

RTV Rijnmond bezig om klachten te verzamelen

Goh, wat een toeval, schreef ik gisteren positief over de werkzaamheden rond de Vruchtentuin, is er op de Bramentuin een reporter van rtv rijnmond bezig om klachten te verzamelen rond deze zelfde werkzaamheden.
Hoewel de straten er weer netjes bij liggen, zijn er toch ook minder positieve geluiden te horen.

Zo zit er tussen het nieuwe straat nivo en de tuinen een verschil van 20 of 50 centimeter, en dat is natuurlijk best wel vrij fors, vooral als het bij straat nivo hoger ligt dan de voordeuren.
Dat houd in, dat bij een stevige regenbui al het regenwater de tuinen in zou lopen, en mogelijk zelfs de woningen.
Woonbron, heeft aangegeven dat de huurders zand geleverd kunnen krijgen om de tuinen op de zelfde hoogte te krijgen als het straat nivo, en dat is een goede zaak, maar mensen met een koopwoning, ja die zullen zelf zand moeten aankopen.
Nadeel is alleen dat vele ouderen niet echt meer met een kruiwagen en straattegels hun tuin kunnen doen.

En hoewel veel tuinen worden opgehoogd, zijn er toch ook een aantal andere gebreken, die men nu nog niet zal zien, maar bij regenval wel naar voren zullen gaan komen, de brandgangen.
Deze brandgangen zijn niet mee genomen in het plan, wat dus in houd dat bij regenval veel wat deze gangen in zal stromen.
De kans bestaat dan dus, dat op die manier ook de achtertuinen opgehoogd zullen moeten worden, want ja, ook die liggen lager dan het straat nivo.
Nu staan er aan de achterkant vele schuurtje die ook van woonbron zijn, en ja houten schuurtjes en water, ik denk dat dit niet zo heel erg goede combinatie is.
Voor de bewoners zou dat in de toekomst extra werk en kosten betekenen dan waar ze mee kunnen worden opgezadeld.

Woonbron heeft laten weten dat ze actief mee zoeken naar oplossingen voor de voortuinen, maar voor de achtertuinen, niemand die het op dit moment weet, maar dat er in de toekomst problemen zullen komen, ja daar hoeven we niet bang voor te zijn.
De gemeente Rotterdam gaat de zaak tot op de bodem uitzoeken, en hoopt later met een reactie te komen, krijgt dus zeker nog een vervolg.

Verschil straat nivo en brandgang

Verschil straat nivo en brandgang