W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Schade na een aanrijding, even betalen graag

Schade na een aanrijding, ja internetoplichters worden steeds creatiever in het vinden van wegen om u van uw geld af te helpen.

Schade na een aanrijding

Het gebeurt ons allemaal wel eens, dat we schade maken bij het wegrijden uit een parkeervak en daarbij iets raken.
Vaak hopen we dat niemand dat heeft gezien, en dat scheelt natuurlijk in de no claim, en internetoplichters weten dat natuurlijk ook.
En met deze wetenschap spelen ze handig in op het gevoel van hun slachtoffers, en sturen u een mail waarmee ze dreigen naar de politie te stappen, of al zijn gestapt.

In de mail weet men ook te vertellen dat een buurvrouw u heeft zien wegrijden en de schade zag maken, maar waarom heeft deze niet direct de politie gebeld.
In Nederland is het namelijk strafbaar om door te rijden na een aanrijding.

Zo herkennen we een phising mail dus

Uit de email kunnen we eigenlijk al direct een aantal zaken opmaken waaraan we kunnen zien dat deze mails nep zijn.
Zo staat er in de mail niet vermeld waar de aanrijding plaats heeft gevonden, en op welke datum.

Tevens wordt er vaak naar een facebookpagina (vaak al verwijderd) verwezen of naar een webadres, en daar schuilt nu net het gevaar in.
Want door op deze link te klikken en dus de bijlage te openen kan er kwaadaardige malware op uw computer worden geïnstalleerd.
Met deze malware kunnen de internetoplichters mee kijken op uw computer, bijvoorbeeld tijdens het internetbankieren.

Phishing mails worden steeds beter

Hadden we nog geen jaar terug phising mails die vol taalfouten zaten, zijn de huidige mails zeer goed in het Nederlands opgemaakt.
Hierdoor wordt het niet alleen voor de opsporingsdiensten lastiger deze mails te herkennen, maar ook voor de slachtoffers, zelfs wanneer men de email aan jou persoonlijk is gericht.

Ik heb ook een mail ontvangen

Grote kans dat u ook een mail heeft ontvangen, of nog gaat ontvangen, dan is het een zaak om niet op de links te klikken die u verwijzen naar een website of een facebookpagina.
Ook is het raadzaam om melding te maken bij de fraudehelpdesk, deze hebben er in januari al een kleine 250 mogen ontvangen.

En toch wel de meest belangrijke tip is toch wel, om zeker geen geld over te maken, maar de mail na een melding te hebben gemaakt deze direct weg te gooien.

Phishing mail schade na aanrijding

Phishing mail schade na aanrijding