Onze trouwdag, 18 September 2019
Onze trouwdag, 18 September 2019

Trouwdag vieren zonder jou, jaar 3!

Het is vandaag 18 September, mijn trouwdag, en op de zelfde dag alleen dan in 2019 traden Mirande en ik in het huwelijk, en die datum was met een rede.

Trouwdag vieren, maar feliciteer Miranda

Als eerste ga ik Miranda van harte feliciteren met haar verjaardag, want op deze dag wordt ze weer een jaartje ouder, van harte!
Exact op haar verjaardag getrouwd, is geen toeval dat ik bij onze trouwdag stil staat.

We gaan terug naar 2019, hartje zomer en het was net bekend geworden dat Mirande ongeneselijk ziek was en op korte termijn zou komen te overlijden.
Haar laatste grote wens was om nog te trouwen en het leven te laten als mevrouw van der Steen, en deze wens konden we natuurlijk niet weigeren, ondanks alles.

Echter toen er een trouwdatum bekend moest worden, maakte ze kenbaar dit graag op 18 September te willen, en zo geschiedde het ook.
Maar met de keuze van deze datum, had Mirande vooral een bedoeling, zou zou Miranda op haar verjaardag denken aan Mirande haar trouwdag.
Een hele mooie gedachte van haar, echter als Miranda en ik 18 September naderen doen we dat best wel met een beetje angstig gevoel, want juist op z’n datum merk je dat het gemis er nog steeds is.

Nu zijn Miranda en ik in het verleden niet de beste vrienden geweest, en konden we elkaar zo nu en dan wel eens een vuile blik toewerpen.
De relatie tussen ons is altijd heel koel geweest, en we kunnen eigenlijk wel zeggen dat we elkaar liever uit de weg gingen dan dat we bij elkaar op visite gingen.

En natuurlijk had die koelte tussen ons een rede, daar ga ik niet verder over uitweiden.
Mirande had daar best wel heel veel moeite mee dat we niet samen door één deur konden, en had daarom een heel slim plannetje bedacht.
Als onze trouwdag op haar verjaardag plaats vind, denken ze toch wel aan elkaar, en zullen ze elkaar minimaal wel bellen.

Is haar snode plannetje gelukt?

Tijdens de ziekte van Mirande hebben een aantal mensen mij door dik en dun gesteund, dat is zeker geen geheim, en één van die mensen was Miranda.
Op dat moment was het noodgedwongen, maar Mirande zag op dat moment wel in hoe wij ook met elkaar omgingen.

En nu drie jaar later, bellen we nog steeds met elkaar, helpen we waar we kunnen elkaar, inclusief onze kinderen op wat voor manier dan ook.
Dus we kunnen concluderen dat haar snode plannetje meer dan gelukt is, en daar hebben we niet alleen een trouwdag voor nodig.

Verleden en toekomst, we moeten verder

Er is een moment dat we terug kijken, ik naar een relatie van 29 jaar, en drie super lieve kinderen.
En kijk ik persoonlijk meer naar de toekomst dan terug, en dat is in mijn ogen wel een goed teken.
Er zijn verhuisplannen, er wordt volop gewerkt, en het gaat goed met de kinderen die alle drie hun weg hebben gevonden.

En natuurlijk vergeet ik Mirande niet, want ze maakt toch een heel groot deel van mijn leven uit.
Het leven wat ik met haar heb gedeeld, in goede en slechte tijden, we waren altijd wel samen.
Dus nee, daar heb ik geen trouwdag voor nodig om aan haar te denken.

Voor Miranda loopt het allemaal wat stroever, en heeft het er nog dagelijks moeilijk mee.
Tijdens telefoongesprekken, maar ook onder het genot van een kop koffie komt Mirande nog met grote regelmaat voorbij.
En ja, dan vloeien de tranen nog rijkelijk, hoewel ze niet echt breed zijn, ik biedt daar in tegen we een schouder aan, ja Mirande je missie is op dat punt meer dan geslaagd.

En hoe gaat het met de kids?

Laten we beginnen bij de oudste, Kimberley hoewel ze heel wat tegenslagen heeft gehad in het leven, is ze nu op de goede weg.
Heeft een lieve vriend, woont zelfs al samen en hebben de grootste plannen samen om verder met elkaar het leven te delen, goed nieuws dus.

Pascal, is nog steeds lekker bezig, woont ook elders in Rotterdam, werkt ook lekker en is nog steeds verslingerd aan gamen.
Heeft de zaakjes dus goed voor elkaar, en dat doet me goed.

En dan de jongste, Samantha, haar zit het ook eindelijk eens mee, ze heeft een lieve vriendin gevonden, ze werken beide, we kunnen dus zeggen dat het geluk haar nu ook eindelijk toe lacht.

Alle drie zullen ze vandaag ook stil staan bij de trouwdag van hun ouders, en denken ze aan hun moeder.
En er zal best wel een traantje over de wangen rollen, van alle drie.

Nee, ik maak er geen feestje van

Oké het is vandaag 18 September mijn trouwdag, echter vier ik het niet.
Toch sta ik wel stil bij het feit dat Mirande er niet meer is, het is echt een dag dat ik wat vaker aan haar denk, en dat is logisch.

En ja feliciteren mag natuurlijk altijd, maar dan heb ik veel liever dat Miranda wordt gefeliciteerd met haar verjaardag, Miranda van harte gefeliciteerd!

Onze trouwdag, 18 September 2019
Onze trouwdag, 18 September 2019, met uiterst links Kimberley, dan ik, vervolgens Samantha en dan Pascal
In het midden Mirande

Laat je mening achter