Verhuizing

Verhuizing aanstaande, een nieuw hoofdstuk

Breadcrumb Navigation

De huidige woning is voor mij alleen veel te groot, vijf kamers en twee tuinen waar ik niets mee doet, tijd voor een verhuizing, en zorgen dat ik iets kleiner gaat wonen, en dat gaat aardig lukken.

Verhuizing aanstaande, eind oktober

Na het wegvallen van Mirande en het zelfstandig wonen van de kinderen zit ik alleen in een woning die voor mij alleen veel te groot is.
Met daarbij ook nog eens twee tuinen waar ik een zelf een pesthekel aan heb, tijd om dus op zoek te gaan naar een andere woning.
En laat ik nu een kleinere woning hebben gevonden, aan de andere kant van IJsselmonde, kortom een verhuizing is aanstaande.

Op dit moment zit ik nog in een eengezinswoning in IJsselmonde, heb vijf kamers waarvan er drie gewoon leeg staan, maar wel onderhoud zoals het schoonhouden er van door gaat.
En dat is zonde, want hier past met gemak een gezin in met kinderen die hier nog jaren plezier aan gaan beleven, en de omgeving is ook nog eens perfect voor kleine kinderen.

Voor mezelf heb ik wat anders gevonden, aan de andere kant van IJsselmonde, een leuk klein flatje, met een balkon en dat is meer dan genoeg voor mij.

Woning is volledig gerenoveerd

Onlangs ben ik wezen kijken naar de woning, en voelde me er direct thuis.
Hoewel er nog schilders en timmermannen rond liepen heb ik toch op mijn gemak kunnen kijken hoe de woning is opgedeeld, en dat is voor mij alleen perfect.

Het betreft een woning met maar twee kamers, en meer heb ik dan ook niet nodig voor mezelf, en om buiten te zitten heb ik geen tuin nodig, maar heb ik voldoende aan het balkon wat de totale breedte van de woning heeft.
Scheelt weer in het onderhoud ook, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan tuinieren, een balkon is dan toch wel een stuk makkelijker, bezem er over en klaar, desnoods wat water met wat bleek.

Het is volledig gerenoveerd, zelfs zover dat toen men aan de renovatie begon alles is gestript, alleen het casco stond nog recht op, verder is alles opnieuw opgebouwd en ingebouwd.
Bijkomend voordeel is dat het ook geen gas meer heeft, en dat zal toch wel aardig is de prijs schelen.
Vooral met de huidige prijzen, niet dat ik veel gebruik aan gas, maar elke cent is er één, vooral nu de gasprijzen maar blijven stijgen.

De locatie waar het gebouw staat heeft zijn voor en nadelen, kan de trams voorbij zien rijden, evenals de bussen, en ook de treinen zal ik met grote regelmaat voorbij horen komen, ook het Maasstad ziekenhuis is letterlijk op loopafstand.

Een groot nadeel, ik kom verder van de winkels af te zitten, hoewel ik dan komt te wonen tussen twee winkel centrums in, te weten winkelcentrum Keizerswaard en de Spinozaweg, ik zal er dan alleen meer moeite voor moeten doen.
Overigens is Zuidplein en het Afrikaanderplein ook een aantal stappen dichterbij.

Wanneer ik daadwerkelijk over gaat

Het is nog even onduidelijk wanneer ik de sleutel krijg, de aannemer is op dit moment met de laatste handelingen van de renovatie bezig.
En de verwachting is dat dit rond half Oktober is afgerond, en dat houd in dat de verhuizing daarna definitief gepland zal gaan worden.

Natuurlijk zullen we eerst een beetje moeten gaan behangen, en waar nodig een aankleding voor de grond moeten zien te fixen, maar dit alles mag geen probleem zijn.
Maar ik hoop de houswarming op mijn verjaardag (30 Oktober) te plannen, sla ik direct twee vliegen in één klap.

Verhuizing aanstaande

Laat je mening achter

%d bloggers liken dit: