W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Verschillende gemeentes gaan het volk raadplegen over AZC

Kijk het kan dus wel, maar Beverwaard was de spreekwoordelijke druppel die andere gemeente er toe te bewegen om eerst haar inwoners gaan raadplegen, in plaats het door de strot heen te duwen.

Verschillende gemeentes gaan het volk raadplegen

Een aantal gemeentebesturen kiest eieren voor hun geld na de beelden te hebben gezien op het internet en de televisie rond de Rotterdamse wijk Beverwaard.
Zo gaan de gemeentes Steenbergen in brabant, de Stichtse Vecht in Utrecht via een enquête zowel digitaal als op het ouderwetse papier bij hun volk peilen.
De uitkomsten van deze onderzoeken worden mee genomen in de besluitvorming rond een eventueel nieuwe azc in die gemeentes.
Hiermee hopen de gemeentes natuurlijk begrip voor de situatie te tonen, en de mensen alvast te informeren wat er mogelijk in hun omgeving zal gaan komen.

Had in Rotterdam ook gekund

De gemeente Rotterdam had dit ook kunnen doen, en had minimaal het gevoel weg kunnen nemen bij de bewoners dat men toch inspraak gehad zouden hebben.
Deze enquête had gewoon op een kleine schaal in de wijk kunnen plaats vinden, en waarschijnlijk veel woede weg kunnen nemen bij de bewoners.

Beverwaarders vanavond bij Pauw aan tafel

In de Beverwaard zit men ook niet stil, zo nemen een aantal de schade op van de afgelopen avond, en is men bezig voor te bereiden om hun opwachting te maken bij de late natie show van #Pauw (NPO1).
Op facebook werd er naarstig gezocht naar twee mensen die zich als vertegenwoordiger van de wijk willen profileren.
Deze mensen zijn inmiddels gevonden, en zullen vanavond tijdens de uitzending die rond 23:00 uur begint, hun verhaal vertellen.

Bewoners protesteren in de Beverwaard

Bewoners protesteren in de Beverwaard