W.A. van der Steen

Alles wat mij bezig houd

Ziggo mail automatische incasso blijkt phishing

Ziggo mail voor de automatische incasso blijkt phishing te zijn, dit is na een telefoongesprek met Ziggo naar voren gekomen.

Ziggo mail net echt

Het is bijna niet van echt te onderscheiden de onderstaande screenshot, maar valt deze email in de categorie phishing.
In deze mail wordt u op de hoogte gebracht van het feit dat er geen automatische afschrijving meer kan plaats vinden van de betrokken klant.
Netjes wordt er omschreven dat uw bank dit om een onduidelijke reden heeft gestopt, door een saldo tekort of een storing.

In de zelfde mail wordt de suggestie gewekt dat u vanaf nu een ouderwetse papieren acceptgirokaart in de brieven bus zult krijgen, en dat dit u maar liefst 1.96 euro zal gaan kosten.
Direct wordt er gedreigd met een eventuele incasso procedure en afsluiting en eventueel een deurwaarder.

Als laatste gaat men op het gevoel inspelen van de klant door aan te geven u opnieuw te registreren en zo uw bankgegevens opnieuw op te geven.
De link waar dat moet gebeuren is niet van Ziggo zelf, ook de getoonde klant nummer in de url klopt van geen kant.

Ik heb ook die mail gehad

Net als zoveel mensen, bestaat de kans dat u ook een mail van Ziggo heeft gehad, en dat het u aan het denken heeft gezet.
U kunt deze het beste direct gewoon weggooien, bij twijfel kunt u het beste even contact leggen met Ziggo zelf, deze kunnen u precies vertellen wat er aan de hand is met deze mail.
De Ziggo medewerker zal u dan ook adviseren om deze mail te verwijderen.

Ziggo phishing mail

Ziggo phishing mail